Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Εγκύκλιος λαιμητόμος για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εγκύκλιος λαιμητόμος για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΜΗ

Με την Αρ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 69//126/16316 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών απο 20/09/2020,  η οποία αφορά μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού, γίνεται επανακαθορισμός των ομάδων αυξημένου κινδύνου και ορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης ειδικής άδειας απουσίας σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η εν λόγω εγκύκλιος εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι  εκδόθηκε, όχι για να λύσει, αλλά  για να δημιουργήσει  προβλήματα στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στους εμπλεκόμενους γιατρούς, κτλ. 

1.  Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο  ο αρμόδιος κατά ειδικότητα θεράπων ιατρός πρέπει να γνωματεύσει σχετικά με την αναγκαιότητα της χορήγησης στον υπάλληλο της ειδικής άδειας απουσίας, αφού λάβει υπόψη  το παραπεμτικό έγγραφο της υπηρεσίας του εργαζόμενου και τα χαρακτηριστικά της θέσης εργασίας του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου. 

Η εν λογω διάταξη – πρόβλεψη είναι εντελώς λάθος δεδομένου τα πιστοποιητικά ή  οι γνωματεύσεις που εκδίδουν οι γιατροί  αφορούν στο περιεχόμενο της ειδικότητας κάθε γιατρού.Ο θεράπων Ιατρός θα γνωματεύσει απο τι πάσχει ο ασθενής. Απο κει και  πέρα,  αν ο ασθενής σύμφωνα με την γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού  βρίσκεται  στις προκαθορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου,  ειδική επιτροπή  ή η διοίκηση του νοσοκομείου λαμβάνοντας υπόψη και τον βαθμό επικινδυνότητας της θέσης εργασίας του εργαζόμενου, τον οποίο βαθμό επικιδυνότητας δεν είναι αρμοδιότητα του θεράποντα  ιατρού να τον κρίνει , πρέπει να  πάρει την απόφαση  ένταξης σε καθεστώς ομάδας υψηλού κινδύνου του  ενδιαφερόμενου υπαλλήλου.  Και ήδη εδω υπάρχει πρόβλημα επειδή η  νεα εγκύκλιος δεν εφαρμόζεται  με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή ατομων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

2.Με την εν λόγω εγκύκλιο  για  κάθε τέσσερις μέρες ειδικής άδειας απουσίας η τέταρτη μέρα χρεώνεται με κανονική άδεια  ή με άλλη άδεια  που δικαιούται ο εργαζόμενος, πλην αναρρωτικής. Αν δεν υπάρχει άδεια, η τέταρτη μέρα δεν θα πληρώνεται. 

Δλδη, απο τον εργαζόμενο  θα  αφαιρούνται 6 ημερομίσθια το μήνα, με ότι  προβλήματα βιωσιμότητας συνεπάγεται αυτό  για τον εργαζόμενο, δεδομένου ότι δεν  θα απουσιάζει με δική του υπαιτιότητα. 

Με άλλα λόγια τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλου κινδύνου τιμωρούνται με περικοπή μισθού επειδή ανήκουν σε αυτές ή (η νέα εγκύκλιος) τους αναγκάζει να εργαστούν κανονικά σε συνθήκες Covid-19, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την δημόσια ηγεσία, αλλά και για την ίδια την ζωή των ατόμων που ανήκουν στις  ομάδες υψηλου κινδύνου. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: