Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εγλυκάδα: Νέα κινητοποίηση κατοίκων σήμερα – Στα «κάγκελα» για τους ρομά
Εγλυκάδα: Νέα κινητοποίηση κατοίκων σήμερα - Στα «κάγκελα» για τους ρομά | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Εγλυκάδα: Νέα κινητοποίηση κατοίκων σήμερα – Στα «κάγκελα» για τους ρομά


Απόφαση κινητοποίησης στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας πήραν οκτώ σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής για σήμερα Τετάρτη 19/10/2022 στις 6 το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό από τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων.

Για μία ακόμα φορά, οι φορείς της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση στον παλιό σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου, όπου εδώ και χρόνια υπάρχει καταυλισμός Ρομά, και καταγγέλλουν «την αδιαφορία για τη μακρόχρονη και συνεχής υποβάθμιση της ασφάλειας, της υγείας, της εργασίας, της κυκλοφορίας και γενικότερα της ποιότητας της ζωής τους».

Οπως επισημαίνουν οι φορείς, η κατάσταση στην περιοχή γίνεται «κάθε μέρα και χειρότερη», ενώ επισημαίνεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο και το ελληνικό Δημόσιο ως ιδιοκτήτες του χώρου δεν έχουν αξιοποιήσει την έκταση.

Παράλληλα, θεωρούν πως ο Δήμος Πατρέων δείχνει «αδυναμία στη διαχείριση του καταυλισμού Ρομά, που διευκολύνει στην αύξηση του αριθμού τους και την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των ιδίων και των κατοίκων της περιοχής».Για όλα τα ανωτέρω, οι φορείς αποφάσισαν να δράσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Επαναφέρουν το αίτημα να παραχωρηθεί ο χώρος από την ΕΤΑΔ και το ελληνικό Δημόσιο σε φορέα της πόλης, ζητούν να αξιοποιηθεί ο πανεπιστημιακός χώρος σύμφωνα με τον σκοπό παραχώρησης και τις ανάγκες του Ιδρύματος και της πόλης, αλλά και τη μεταστέγαση του καταυλισμού με βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, με την ουσιαστική ενεργοποίηση του Δήμου και τη συνεργασία όλων των τοπικών Αρχών.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου αναμένεται να προγραμματιστούν και οι επόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις των φορέων της περιοχής.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι σε θέση να γνωρίζει πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εγλυκάδας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Σουλίου, Περιβόλας, «Εκφραση Εγλυκάδας, «Ειρήνης και Φιλίας», Ρωμανού, ο Περιβαλλοντικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ριγανοκάμπου και ο Πολιτιστικός και Μικρασιατικός Σύλλογος «Παναγία η Γηροκομήτισσα».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: