Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο» – News.gr
«Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο» – News.gr

«Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο» – News.grΗ λοιμωξιολόγος του Cambridge κα. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα αισιοδοξεί ότι θα υπάρχουν εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών από την επιστημονική κοινότητα

Ένα αισιόδοξο μήνυμα βγήκε το βράδυ της Δευτέρας από τα χείλη της κορυφαίας ερευνήτριας και λοιμωξιολόγου του Cambridge, κας. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα, η οποία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον αγώνα που δίνεται κατά του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κα. Γκρανιά ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί έχει λαμπρούς επιστήμονες και επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κοροναϊού, αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, με τον οποίο αποκάλυψε ότι σπούδαζαν μαζί στην Αμερική.

«Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία»

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» ανέφερε η κα. Γκρανιά απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα και πρόσθεσε: «ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κοροναϊό» και κατέληξε: «Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κάποιες πληροφορίες».

Όπως είπε η κ. Γκρανιά πραγματοποιούνται μελέτες και για θεραπείες οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους ενώ παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά τους. «Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές» ανέφερε.

Η λοιμωξιολόγος του Cambridge, κατέληξε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα το οποίο επικρατεί στην Ελλάδα βοηθά στον περιορισμό του κοροναϊού. «Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει» είπε και εκτίμησε πως είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: