Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Είπε όχι σε 10.683 δρχ τον μήνα: Η επιστολή παραίτησης Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα – Fanpage
Είπε όχι σε 10.683 δρχ τον μήνα: Η επιστολή παραίτησης Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα - Fanpage

Είπε όχι σε 10.683 δρχ τον μήνα: Η επιστολή παραίτησης Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα – Fanpage


Ο Τζίμης Πανούσης πριν ακόμη γίνει γνωστός είχε κάνει διάφορες δουλειές για να εξασφαλίζει την επιβίωση του. Μία από αυτές ήταν και να δουλέψει σαν υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα με τον τρόπο με τον οποίο παραιτήθηκε να λέει πάρα πολλά.

Η επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση

Τη δεκαετία του 1980 ο Τζίμης Πανούσης εργαζόταν στην Εθνική, μια δουλειά ιδιαιτέρως προσοδοφόρα εκείνη την εποχή. Όμως δεν του ταίριαζε καθόλου…

Έτσι αποφάσισε να παραιτηθεί και έστειλε μια επιστολή, γραμμένη στο δικό του μοναδικό ύφος. Ο Πανούσης στην επιστολή ειρωνεύται το τραπεζικό σύστημα, τα ρουσφέτια, τις προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες στο Δημόσιο και τις πολιτικές κόντρες.

Η επιστολή που παρουσιάζει η Μηχανή του Χρόνου συντάχθηκε στον πληθυντικό αριθμό, για να σατιρίσει τη σοβαροφάνεια των συναδέλφων του. Από τις πρώτες κιόλας γραμμές ξεκαθάρισε ότι αν και «ταλαντούχος ηθοποιός, αρνείται να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του υπαλλήλου, στη μεγάλη φίλη του ελληνικού λαού, Εθνική Τράπεζα».

Τα στοιχεία που στάθηκε ο Τζίμης Πανούσης στην επιστολή του

Ο Πανούσης τα έβαλε με το τραπεζικό σύστημα το οποίο έγραφε πως είναι «μια καλοστημένη παράσταση των μεγαλοκεφαλαιούχων μετόχων πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού», στην οποία, αν και «προνομιούχος είχε το ρόλο κομπάρσου». Ο Πανούσης έπαιρνε 10.683 δρχ το μήνα, ποσό που το χαρακτήρισε ειρωνικά στην επιστολή του «υπέρογκο» και συνέχισε δηλώνοντας «στενοχωρημένος που θα έπαυε στο εξής να «συμφωνεί με εκατοντάδες όμορφους αριθμούς επί 8 ώρες ημερησίως».

Στον επίλογο της επιστολής, απείλησε ότι θα επιστρέψει στην Τράπεζα, όποτε όμως αυτός θελήσει και «κατόπιν βεβαίως αδιάβλητου διαγωνισμού», καθώς όπως τόνισε ο πατέρας του ήταν «βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

Στο τέλος, αφού αρνήθηκε κατηγορηματικά να «μείνει μισθωτός σκλάβος» δεν παρέλειψε να δώσει και συγχαρητήρια στον εαυτό του γράφοντας «μπράβο ρε μάγκα», για την απόφασή του να απαρνηθεί τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: