Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εκδήλωση ανταλλαγής ευχών στην Π.Ε. Ηλείας

Εκδήλωση ανταλλαγής ευχών στην Π.Ε. Ηλείας


Με τις ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για μια νέα καλύτερη χρονιά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία προκοπή και ευημερία, ξεκίνησε το 2023 στην εθιμοτυπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, το πρωί της Κυριακής 1η Ιανουαρίου, μετά την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του κ.Αντιπεριφερειάρχη και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ Αθανάσιος, ο οποίος ευχήθηκε να είναι άφθονα τα υλικά αγαθά της Περιφέρειας προς τους πολίτες και η πολιτεία από την πλευρά της να συμβάλει σε αυτό, με δίκαιη κατανομή των πόρων προς όλους τους φορείς, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους, με ορθή χρήση, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Γιαννόπουλος  καλωσόρισε τους παρισταμένους, αιρετούς και εκπροσώπους ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων από ολόκληρη την Ηλεία, εκφράζοντας τη χαρά του για την πραγματοποίηση και πάλι της καθιερωμένης εθιμοτυπικής εκδήλωσης  για την ανταλλαγή ευχών, η οποία, τα δυο προηγούμενα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επέφερε, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό των δυο αυτών ετών που μεσολάβησαν, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως «….Τα διδάγματα που αποκομίσαμε και πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι τίποτα στη ζωή μας δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και ότι τα απλά και καθημερινά πράγματα, έχουν αξία. Πέραν των καθιερωμένων ευχών που ανταλλάσσουμε αυτές τις ημέρες,  θεωρώ πως, λόγω των καταστάσεων και των προκλήσεων που υπάρχουν, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο εσωτερικό, θα πρέπει να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία έχουμε πορευτεί ως Έθνος μέχρι σήμερα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.».

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, δραττόμενος της ευκαιρίας, από την τοποθέτηση του Σεβασμιοτάτου, σχετικά με την ευθύνη της πολιτείας για ίση κατανομή των πόρων, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η ανισοκατανομή του παρελθόντος, σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έχει πλέον αλλάξει. Κι αυτό – σημείωσε – το μαρτυρούν οι επίσημοι και καταγεγραμμένοι αριθμοί καθώς επίσης τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Γιαννόπουλος ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη. Ευχές που δέχθηκε και ο ίδιος από όλους τους παριστάμενους λόγω και της ονομαστικής του εορτής.

Τυχερός του φλουριού ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν.Ηλείας, Υποπτέραρχος (Ι) ε.α, Σωτήρης Γαραντζιώτης, παραλαμβάνοντας από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: