Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο

Με μηνύματα αισιοδοξίας και αγάπης

Το μήνυμα της ζωής, κόντρα στον πανίσχυρο αντίπαλο που λέγεται καρκίνος, στέλνει ο Δήμος Πύργου σε μια ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη εκδήλωση την Κυριακή 6 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στις 20.00 σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ομιλίες τους κορυφαίοι γιατροί, μεταξύ των οποίων ο Ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος και η Γαστρεντερολόγος Βασιλική Δήμου καθώς και η ψυχολόγος Έλενα Παναγούλια. Στο πάνελ των ομιλητών θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος Καρκινοπαθών Ν. Ηλείας Κώστας Σοφός ενώ η Αθανασία Γιαννοπούλου και η Μαρία Φίλη – η οποία θα συντονίσει και θα παρουσιάσει την εκδήλωση – θα καταθέσουν τις βιωματικές τους εμπειρίες. Την επιμέλεια της διοργάνωσης υπογράφει η άμισθη σύμβουλος του Δήμου Πύργου Φλώρα Παπαγιαννάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για δωρεάν εξετάσεις από μια πλειάδα γιατρών του Πύργου.

«Ο Δήμος Πύργου συνεχίζει με αμείωτη δυναμική όλες τις κοινωνικές του δράσεις. Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη, αφουγκραζόμαστε την αγωνία του και τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός της Αυτοδιοίκησης. Την Κυριακή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον καρκίνο. Μια ημέρα που θα στείλουμε όλοι μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όσους πάλεψαν και βγήκαν νικητές. Αλλά και ένα μήνυμα αγάπης για όλους όσοι διανύουν τον δύσκολο και επίπονο δρόμο της θεραπείας τους. Μνημονεύουμε όσους έφυγαν από κοντά μας και δηλώνουμε παρόντες και συμπαραστάτες στις οικογένειές τους» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιβίωσης από τον καρκίνο.

Για την εκδήλωση της Κυριακής έδωσαν την Παρασκευή (4/6) Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος οι οποίοι απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια γιορτή με πολλά μηνύματα αισιοδοξίας.

«Ο Δήμος Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού και ο ΔΟΠΠ είναι πάντα αρωγοί σε τέτοιες Παγκόσμιες Ημέρες. Θέλουμε να δίνουμε δύναμη και αισιοδοξία και γι’ αυτό ακριβώς κάνουμε τέτοιες δράσεις» τόνισε ο κ. Μικελόπουλος. «Στην εκδήλωση της Κυριακής θα υπάρχουν ομιλητές που θα μοιραστούν μαζί μας τις βιωματικές εμπειρίες τους, γιατροί που θα μιλήσουν για τον καρκίνο και προσκαλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί για να ακούσουν πράγματα που ενδιαφέρουν όλους μας».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο κ. Πλεμμένος ο οποίος δήλωσε: «Είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους όσοι έχουν επιβιώσει από το «τέρας» του καρκίνου. Καλούμε όλο τον κόσμο και συλλόγους να συμμετέχουν στη δράση αυτή και να ενημερωθούν για τη μετέπειτα πορεία αυτής της ασθένειας».

Οι γιατροί που θα προσφέρουν τις δωρεάν επισκέψεις-εξετάσεις είναι οι εξής:

Νίκος Κατσαρός, Ιατρική Μέριμνα Δυτ.Ελλάδος, Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος, Δώρα Δημήτρουλα, Κώστας Καλλιόδης, Βασιλική Δήμου, Νίκος Δημόπουλος, Αγλαΐα Σκούτα, Νίκος Τερζόπουλος και Χρήστος Γιαννικούλης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: