Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΕΚΑΒΗ ΣΑΛΠΕΑ:ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ MOY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τον ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΕΚΑΒΗ ΣΑΛΠΕΑ:ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ MOY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τον ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τον ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ 


1]ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ 


Συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ διεκδικώ και θα παλέψω

 
Α]Για μια Περιφερειακή Αυτοδιοικητική κίνηση που θα συγκροτείται  με πρωτοβουλία κοινωνικών στελεχών και ενεργών πολιτών και όχι από κάποια άνωθεν κομματική εντολή.
Πιστεύω πως ο τόνος της Αυτοδιοίκησης είναι στο αυτό και όχι απλώς στη Διοίκηση χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. 

Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς της, προσδιορίζεται με κομματικές εντολές της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής, ήδη έχει απεμπολήσει τον ρόλο της ως ΑΥΤΟ-διοίκηση και έχει επι της ουσίας ακυρώσει και τις αιτίες της θέσπισης της.

ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, μπορεί να επιτελέσει όλες τις Κρατικές λειτουργίες, εκτός των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών.

Β]Η Αιρετή Περιφέρεια, ως, η Κυβέρνηση στον τόπο της, έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προγραμματίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του Οικονομικού, Γεωγραφικού και Ανθρώπινου χώρου που διοικεί και όχι σύμφωνα με τις εκλογικές προσδοκίες των Κεντρικών οργάνων κάποιου κόμματος.

Αύτη η βασική μου άποψη εδράζεται σε δύο άξονες
1]Τα κριτήρια των αποφάσεων είναι κριτήρια σύγκλισης των επιμέρους οικονομικών χώρων μεταξύ τους.                                      
2]Οι δράσεις της Περιφέρειας πρέπει να γίνονται με κίνητρο τις ανάγκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των χώρων και όχι την προσδοκώμενη Εκλογική Πελατεία.


Γ]ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

Η πρόταση μας για Περιφερειακή Κίνηση Ενεργών Πολιτών, δεν είναι σύνθημα κενό περιεχομένου.                                                        .
               Για να το αποδείξουμε αυτό, θα θεσπίσουμε τα όργανα της Κίνησης μας, η όποία θα λειτουργεί παράλληλα πριν και μετά τις εκλογές,  ώστε,  μέσω αυτών, κάθε Πολίτης και όχι μόνο οι εκλεγμένοι να μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του, τις προτάσεις του και την κριτική του.

Δ]ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ                                             
               Μέσω της Περιφερειακής ΑΥΤΟ-διοικητικής κίνησης μας
, κάθε Πολίτης και όχι μόνο οι εκλεγμένοι,  θα μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του ,τις προτάσεις του και την κριτική του.

Παράλληλα οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω Ιντερνέτ, ώστε κάθε Πολίτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να έχει την δυνατότητα παρακολούθησης του διαλόγου και κρίσης των απόψεων και προτάσεων που θα κατατίθενται.  Εμείς την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα την θυμηθούμε μετά από 4 χρόνια. Θα την υποστηρίζουμε και θα την βαθαίνουμε καθημερινά

Ε]ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ     

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας υφίστανται για να εξυπηρετούν τον Πολίτη, χωρίς διακρίσεις και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανάγκες του ΠΟΛΙΤΗ αλλά και του συνόλου. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν μπορεί να διεκπεραιώνουν απλά καθήκοντα αλλά θα τους δοθούν κίνητρα συμβουλευτικής δράσης και προς τον ΠΟΛΙΤΗ και προς την Πολιτική Διοίκηση της Περιφέρειας, ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανικό σύνολο που θα εργάζεται για όλους και για τον έναν.

ΣΤ]ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 

Η κίνηση μας έχει μια σειρά θέσεων για την αλλαγή πορείας και περιεχομένου δράσεων της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.  Αυτές τις θέσεις μας θέτουμε προεκλογικά αλλά και θα θέτουμε μετεκλογικά, σε διαρκή συζήτηση με στόχο τον εμπλουτισμό τους από ενεργούς και ενδιαφερόμενους Πολίτες. Για εμάς κάθε ΠΟΛΙΤΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα είναι συνταξιδιώτης στην νέα πορεία με σεβασμό και προσοχή στην άποψη του

Ο αναπτυξιακός  σχεδιασμός.  ΗΛΕΙΑ

Η Ηλεία είναι ένας ευλογημένος τόπος με εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.

Παράλληλα όμως και για πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και αδικηθεί σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως στον τομέα των Υποδομών που θέτουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης. Κορυφαίο σύμπτωμα αυτής της εγκατάλειψης είναι η ΟΔΥΣΣΕΙΑ του δρόμου ΠΑΤΡΑ -ΠΥΡΓΟΣ -ΤΣΑΚΩΝΑ και το ΤΡΑΙΝΟ 
Για τον παραπάνω λόγο επεξεργαζόμαστε και θα διεκδικήσουμε  άμεσα όταν εκλέγουμε, ένα  ΕΙΔΙΚΟ και ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ,
με στόχο κάλυψη των αναγκαίων υποδομών και σύγκλισης της Οικονομίας της με τις οικονομίες των άλλων Νομών της Περιφέρειας.    

1]ΔΡΟΜΟΣ 
Η πάνω από 18 χρόνια προσπάθεια για την κατασκευή ενος νέου κλειστού ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, που θα αντικαταστήσει τον σημερινό δρόμο -δολοφόνο, έχει γίνει χειρότερη από το γεφύρι της ΑΡΤΑΣ με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνητικών και Περιφερειακών Διοικήσεων. Όμως δεν πάει άλλο.  Πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί και είναι για εμάς ΣΤΟΧΟΣ πρώτης προτεραιότητας. Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο πίεσης και κάθε δυνατότητα παρέμβασης, ώστε το έργο να τελειώσει ολόκληρο κατά τον χρόνο της δικής μας θητείας και δεν σκοπεύουμε να σιωπήσουμε, οποιαδήποτε και εάν είναι η Κυβέρνηση στην χώρα μας. Όμως από μόνος του ο Κεντρικός δρόμος δεν λύνει το μεταφορικό Αναπτυξιακό πρόβλημα του Νομού. Η ΗΛΕΙΑ είναι ο μεγαλύτερος Νομός της ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ  με πολλά  μικρά αστικά και παραγωγικά κέντρα και η σύνδεση τους αποτελεί σημαντικό παράγοντα παραγωγικών συνεργειών και συγκλίσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα οφέλη από την κατασκευή του κεντρικού Αυτοκινητόδρομου θα πρεπει να μεγιστοποιηθούν μεσω του εκσυγχρονισμού του εσωτερικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας, θέμα μείζον για την παραγωγική αποτελεσματικότητα του κόσμου της Υπαίθρου.

2]ΤΡΑΙΝΟ 
Όπως προαναφέραμε η κατασκευή του δρόμου δεν είναι αρκετή για να πάρει η ΗΛΕΙΑ μια άλλη πορεία με αειφόρο ανάπτυξη.

Χρειάζεται ένας συνδυαστικός αναπτυξιακός εκσυγχρονισμός των μεταφορικών δομών της Ηλείας, σημαντικότερη των οποίων, πέραν του Εθνικού δρόμου, είναι η άμεση κατασκευή των υποδομών ΤΡΑΙΝΟΥ ΠΑΤΡΑΣ -ΠΥΡΓΟΥ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Το έργο αυτό θα βοηθήσει στην ταχύτερη, φθηνότερη και απρόσκοπτη μεταφορά των Γεωργικών προϊόντων της ΗΛΕΙΑΣ σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ (Ανατολική και Δυτική) 
Παράλληλα θα αναβαθμίσει την Τουριστική ανάπτυξη της Νότιας ΗΛΕΙΑΣ, η όποία συνδυάζει εξαιρετικές ευκαιρίες διακοπών αλλά και μορφωτικού τουρισμού.
Εκατό {100] ΚΜ υπέροχες θάλασσες, τον καλύτερο χώρο Λουτροθεραπείας (ΚΑΙΦΑΣ) εξαιρετικά Ποτάμια με καταρράκτες (ΝΕΔΑ), σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα
(Ελαιόλαδο, Λαχανικά, Τυροκομικά και άλλα)

3]ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 
Η ΗΛΕΙΑ και ιδιαίτερα η Νότια ΗΛΕΙΑ, στερείται ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ σύνδεσης και εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός Τουριστικής ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αλλά και ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ανάπτυξης να καθίσταται άκυρος ,διότι  στερείται  βασικών προϋποθέσεων. Η Αεροπορική σύνδεση του Νομού  ΗΛΕΙΑΣ, θα αναβαθμίσει την Τουριστική ανάπτυξη της Νότιας ΗΛΕΙΑΣ.

Στην κατεύθυνση αυτή θα εξεταστεί η πραγματική αναβάθμιση του Αεροδρομίου του Επιταλίου και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα όπως τώρα,  για το οποιο μέχρι σήμερα, γίνονται δηλώσεις, χωρίς ένα συνολικό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπτυξης του

4]ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 

  • Η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση ανεύρεσης αγορών για απορρόφηση των τοπικών προϊόντων καθώς και στην υποστήριξη πρωτοβουλιών πιστοποίησης προϊόντων (ΠΟΠ – ΠΓΕ). Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής αρχής θα είναι η αγροτική οδοποιία και  ο αγροτικός εξηλεκτρισμός για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών μονάδων του Νομού. 
  • Πρόταση της κίνησης μας είναι η δημιουργία μόνιμων εκθετηρίων τοπικών προϊόντων στις Τουριστικές Εισόδους -εξόδους του Νομού (λιμάνια Κατάκολου και Κυλλήνης), ώστε να αξιοποιηθεί η τεράστια αγορά της Κρουαζιέρας προς όφελος των Παραγωγών. Όλα αυτά μπορούν υλοποιηθούν με μια συνεχή συνεργασία με τους συλλόγους παραγωγών τυποποιημένων Γεωργικών προϊόντων.

5]ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την Υλοποίηση του εγκριμένου Περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού σύμφωνα με τον οποίο, απαιτείται και προβλέπεται  η  δημιουργία Κέντρων ανάπτυξης δευτερογενούς τομέα, κύρια για τα αγροτικά προϊόντα με 2 Επιχειρηματικά Πάρκα Γεωργικής και Καινοτόμας Επιχειρηματικότητας χαμηλής όχλησης , σε συνδυασμό με Εργαστήριο Πιστοποίησης και Δημοπρατήριο Αγροτικών προϊόντων, με σκοπό, αφενός μεν να βοηθήσουμε την τοπική Επιχειρηματικότητα μεταποίησης με νέες μορφές οργάνωσης και μείωση του κόστους λειτουργίας, αφετέρου να δημιουργήσουμε συνθήκες προσέλκυσης νέων Επενδύσεων στο Οικονομικό χώρο της Μεταποίησης Αγροτικών προϊόντων από νέους Επιστήμονες 

6]Η Ζ.Ο.Ε 

  • Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η Ζ.Ο.Ε του Νομού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα Ανάπτυξης ιδιαίτερα στον Δευτερογενή τομέα.
  • Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση ενδεχόμενων επενδύσεων από την περιοχή του Νομού ΗΛΕΙΑΣ, παράλληλα δε, επέβαλλε σε μια σειρά Βιοτεχνίες-Βιομηχανίες να λειτουργούν υπό καθεστώς ημιπαρανομίας.
  • Στόχος είναι η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών τροποποίησης της Ζ.Ο.Ε σε ζητήματα Δευτερογενούς τομέα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημιουργία Παραγωγικών Μονάδων ελάχιστης  ή χαμηλής Περιβαλλοντικής όχλησης, κάτι που σήμερα απαγορεύεται, ενώ επιτρέπονται παρηκμασμένες παραγωγικές μονάδες υψηλής όχλησης.

7] ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ -ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Πρόκειται για άμεση Επένδυση συνολικού ύψους 220 εκ.ευρώ.     

  • Θα διεκδικήσουμε την επιτάχυνση των έργων, τα οποία υπό την προϋπόθεση της ενσωμάτωσης των αυστηρότερων Διεθνών Περιβαλλοντικών και Αισθητικών όρων, μπορούν να αποτελέσουν μια μεγάλη αναπτυξιακή πνοή για την περιοχή, συμβάλλοντας στην δημιουργία 50 άμεσων και 200 εμμέσων θέσεων εργασίας για 30 χρόνια
  • Παράλληλα θα ζητήσουμε την αλλαγή των προβλεπομένων όρων σε σχέση με τα άμεσα έσοδα από την εξόρυξη, Υδρογονανθράκων.
  • Σήμερα προβλέπεται το 5% των κερδών ως έσοδο της Περιφέρειας(μηδέν από τα δικαιώματα εξόρυξης)

Θα πρέπει να μεταφερθούν κατευθείαν στους Δήμους που φιλοξενούν Εγκαταστάσεις εξόρυξης Υδρογονανθράκων, μέρος των προβλεπόμενων εσόδων για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουμε μαζί τους, μέρος των δικαιωμάτων άντλησης από τα οποία σήμερα η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προβλέπεται να έχει κανένα έσοδο. Παράλληλα θα διεκδικήσουμε την εξόρυξη των κοιτασμάτων Φυσικού αερίου της Περιοχής(εκτός του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ), ώστε να μειώσουμε το κόστος χρήσης του από τις τοπικές Επιχειρήσεις. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα αποθέματα Φυσικού αερίου στην ΗΛΕΙΑ είναι σημαντικά και θεωρούμε αδιανόητο να φέρνουμε Φυσικό αέριο από την ΡΩΣΙΑ και να μην αξιοποιούμε το δικό μας.

8]ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ -ΕΝΕΡΓΕΙΑ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Εξάντληση των δυνατοτήτων εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές [δημόσια κτίρια ], για να σταματήσουμε να πληρώνουμε τεράστια ποσά κάθε χρόνο για τις ενεργειακές ανάγκες των Δημοσίων Κτιρίων. Παράλληλα ως Περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τις Κοινότητες και τα κατά τόπους, αγρό-κτηνοτροφικούς Συλλόγους, θα διεκδικήσουμε κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, ενσωματώνοντας στις προτάσεις μας καινοτομικές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, μέσω των οποίων θα υποστηριχθεί ο εξηλεκτρισμός των αγρό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση η αναπτυξιακή πορεία των Αγροκτηνοτροφικών εργασιών.

Αμεση διεκδίκηση ανοίγματος του Δικτύου μεταφοράς Ηλεκτρικής ενέργειας ,το οποιο είναι κλειστό από το 2012 για τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας ,με αποτέλεσμα τον μηδενισμό σε αυτές τις περιοχές των επενδύσεων σε Α.Π.Ε

9]ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 
              Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, από διαρκής καραμέλα σε κάθε ομιλία η κείμενο Πολιτικών,  θα γίνει για εμάς στόχος πρώτης προτεραιότητας, όχι μόνο μεσω προγραμμάτων υποστήριξης της αλλά πολύ περισσότερο μεσω οργάνων της Περιφέρειας, που θα εμπνέουν την ενασχόληση με αυτήν, θα την παρακολουθούν και θα την υποστηρίζουν με κάθε τρόπο, πολύ δε περισσότερο δεν θα την υπονομεύουν όπως γίνεται συχνά.


10]ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
               Η ΗΛΕΙΑ έχει ένα τεράστιο απόθεμα παραγωγής ερασιτεχνικών Πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες κάθε χρόνο εμπλουτίζονται με νέες. Καθήκον μας είναι να τις υποστηρίξουμε και να δημιουργήσουμε θεσμούς, οι οποίοι θα διαχέουν αυτή την Πολιτιστική παραγωγή σε όλο τον Νομό, μέσω δικτύου Πολιτιστικής γνωριμίας, ώστε να μιλάμε σύντομα για ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΠΡΟΙΟΝ, έτοιμο να παρουσιαστεί και εκτός ΗΛΕΙΑΣ.

11]ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 


1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και ΟΧΙ ΠΑΣΑΡΕΛΑ με ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (όπως γίνεται σήμερα) 


2. ΣΥΝΤΑΞΗ και ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ 


3. ΓΡΑΦΕΙΟ-ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ με διεθνείς διασυνδέσεις με στήριξη των ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ για λύση γραφειοκρατικών προβλημάτων


4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ 


5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ FAST TRACK ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ για επενδύσεις αιχμής 


6. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ 

 ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΕ [από το 2012 είναι κλειστό και παρ’όλες τις υποσχέσεις παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό ]

8. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: