Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Εκλογές 2019 – Νέα Δημοκρατία: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές -ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΝΟ)

Εκλογές 2019 – Νέα Δημοκρατία: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές -ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΝΟ)

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛ.ΚΑΣΤΡΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι 419 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Οι 6 στους 10 είναι πρόσωπα που δεν έχουν θέσει άλλη φορά υποψηφιότητα. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών – Απ’ αυτούς οι 67 ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων και 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90 Δείτε όλα τα ονόματα που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣΑΛΕΞΙΟΣΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣΑΝΔΡΕΑΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΕΥΓΕΝΙΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥΙΩΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τα ονόματα όλων των υποψηφίων βουλευτών της ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (18.06.2019) η Νέα Δημοκρατία, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Το μόνο που ανακοινώθηκε είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει, τη Δυτική Αθήνα, τη Β’ Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

«Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου», τονίζουν από τη Νέα Δημοκρατία.

«Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό Κοινοβούλιο. Έχει, δε, ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική», προσθέτουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: