Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Έκοψαν το ρεύμα στο ΔΑΚ Ήλιδας – Στον αέρα τα ματς του Κοροίβου και ολόκληρο το αθλητικό κέντρο!

Έκοψαν το ρεύμα στο ΔΑΚ Ήλιδας – Στον αέρα τα ματς του Κοροίβου και ολόκληρο το αθλητικό κέντρο!

Χωρίς ρεύμα είναι εδώ και δυο μέρες το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ‘Ήλιδας, ολόκληρο το συγκρότημα του δημοτικού σταδίου. Πιο συγκεκριμένα από χθες το απόγευμα, έχει κοπεί το ρεύμα σε ολόκληρη τη δομή. Από το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, μέχρι και το τελευταίο… ψυγειάκι στα αποδυτήρια του ποδοσφαίρου.

Αν και επισήμως δεν έχουμε από τον φορέα που διαχειρίζεται την εγκατάσταση ή τον Δήμο Ήλιδας κάποια τοποθέτηση για το θέμα, φαίνεται ότι πρόκειται για απόφαση της ΔΕΗ, να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω του υπέρογκου χρέους προς τον πάροχο. Ένα χρέος, το οποίο υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πάντοτε βρισκόταν η λύση, με διακανονισμούς και άλλου είδους παρεμβάσεις, κυρίως πολιτικές, να λύνεται και στο τέλος το αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας να έχει ρεύμα. Η ενεργειακή κρίση ωστόσο και η ανάγκη ύπαρξης ρευστού από τη ΔΕΗ, έχει σφίξει τον κλοιό. Η εποχή των «παχέων αγελάδων» έχει περάσει και το πρόβλημα που εδώ και χρόνια κρυβόταν επιτηδείως κάτω από το… χαλί, αυτή τη φορά ξεπροβάλλει και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο. Όλο αυτό, έχει προκαλέσει την αμηχανία(;), της δημοτικής Αρχής, η οποία σε άλλες εποχές, θα έλυνε το πρόβλημα εντός 24ωρου, ή θα έκανε κάποια επίσημη τοποθέτηση, έστω για τα μάτια του κόσμου. Δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή νύξη, είναι κάτι το εντυπωσιακό!! Όσο για τους συλλόγους, τους αθλούμενους, αλλά και τα σχολεία, τα οποία γυμνάζονται εκεί, ανεπισήμως τους έχουν ενημερώσει ότι πρόκειται «για βλάβη» η οποία θα αποκατασταθεί.

Τι σημαίνει αθλητικό κέντρο χωρίς ρεύμα

Και βέβαια, γίνεται αντιληπτό ότι χωρίς ρεύμα, είναι αδύνατον να λειτουργήσει το ΔΑΚ Ήλιδας. Μπορεί λόγω της φύσης του ποδοσφαίρου ή του στίβου, να μπορούν να διεξάγονται προπονήσεις πριν ακόμα πέσει ο ήλιος, ωστόσο πρακτικά, αθλητικό κέντρο χωρίς ρεύμα, είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να διεξαχθεί για παράδειγμα αγώνας μπάσκετ, ο οποίος συνοδεύεται από τη χρήση ηλεκτρονικών χρονομέτρων, φώτων στο κλειστό κ.λπ.. Ούτε καν… προπόνηση δεν μπορεί να διεξαχθεί. Και γίνεται αντιληπτό, ότι αν το θέμα δεν επιλυθεί άμεσα, ο Κόροιβος δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στην Αμαλιάδα και θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη πόλη. Σχεδόν, το αθλητικό κέντρο καθίσταται ακατάλληλο να διεξάγει ακόμα και αγώνα ποδοσφαίρου Γ΄ Εθνικής, όπου απαιτείται ίντερνετ για τη σύνταξη του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα και λειτουργία απινιδωτή. Και τέλος, το κολυμβητήριο, το οποίο χρειάζεται σίγουρα ρεύμα για να εκκινήσουν τα μηχανήματα συντήρησης και θέρμανσης της πισίνας. Με άλλα λόγια. Αθλητικό κέντρο χωρίς ρεύμα, ισοδυναμεί με κλειστό αθλητικό κέντρο.

– Ilia.news

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: