Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πατρών – ΦΩΤΟ | Ειδήσεις Πάτρα νέα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πατρών – ΦΩΤΟ | Ειδήσεις Πάτρα νέα


Με επιτυχία έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πατρών «ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄» τη Κυριακή 15/1 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ. Ήταν η πρώτη Συγκέντρωση, μετά από τρία χρόνια, που είχαν απαγορευτεί οι συναθροίσεις, λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

«Οι πατριώτες προσήλθαν με κέφι και όρεξη. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους κομισθέντες, μεταξύ των οποίων ήσαν ο Σπυρίδων Γιαννόπουλος, δωρητής – είχε χαρίσει στον Σύλλογο τα γραφεία όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος – ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και στυλοβάτης και ψυχή του Συλλόγου, ο δημοσιογράφος Γεώργιος Ράντος κ. ά.

Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση. Επιθυμία του είναι να γνωρίσει τους ξενιτεμένους πατριώτες, που κάνουν καριέρα σε άλλες πόλεις

Συνομίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις ενώ ο Σεβασμιότατος δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο κ. Πελεκούδας (εκπρόσωπος του Δημάρχου), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Θεόδωρος Δούρος και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ενώ από την Περιφέρεια οι αντιπεριφερειάρχες κ. Ανδρέας Φίλιας και Παν. Παπαδόπουλος. Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου (Γορτύνιος) κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, εκπρόσωποι του Αρκαδικού Συλλόγου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αθανασόπουλος, κ. ά.

Ανακοινώθηκαν διάφορα Γορτυνιακά νέα, όπως ότι ο πληθυσμός του Δήμου υποχώρησε κατά 2.000 άτομα, το Μαιναλο εντάχθηκε στα 9 λεγόμενα «απάτητα βουνά» της Ελλάδος, με τα σχετικά προνόμια που έχει αυτός ο χαρακτηρισμός.

Έγινε και συζήτηση για τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές και είχαμε την επίσημη ανακοίνωση, για πρώτη φορά, ότι ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Μέγας θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνος, και ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Για εφέτος βραβεύτηκε ο εκ Σύρνας Γορτύνιος κ. Τζελάτης Παναγιώτης, γιατί επί σειρά ετών προσέφερε καθημερινά χιούμορ και γέλιο στους Πατρινούς με τις γελοιογραφίες και τα επίκαιρα σκίτσα του.

Στον Σεβασμιότατο έκανε αναμνηστικό δώρο ο Σύνδεσμος ένα βιβλίο – συλλογή με φωτογραφίες από εικόνες ζωγραφικής με τίτλο ¨ο Χριστός στη τέχνη» καθώς και αντίτυπο του πρώτου σχεδίου, που εγκρίθηκε από την σχετική επιτροπή, για την ανέγερση του Αγίου Ανδρέα».

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: