Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Eκπαιδευτικοί-Εμβολιασμός:’Παράδειγμα προς μίμηση’ – Τι Δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας
Eκπαιδευτικοί-Εμβολιασμός:'Παράδειγμα προς μίμηση' – Τι Δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας

Eκπαιδευτικοί-Εμβολιασμός:’Παράδειγμα προς μίμηση’ – Τι Δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας


Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, Γ. Φωτεινόπουλος στο 1ο Λύκειο Πύργου

Τι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας για την πρόθεση της κυβέρνησης να διδάσκουν μόνο εμβολιασμένοι στα σχολειά από το Σεπτέμβριο

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει θετικούς τους περισσότερους από αυτούς και φυσικά και τους γονείς των παιδιών, που θα φοιτήσουν τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση να …ανοίξει τα χαρτιά της και να κάνει γνωστά περισσότερα από τα δεδομένα, τα οποία θα ισχύσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβρη. Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μίλησαν στην εφ. «Πατρίς» ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κος Γιώργος Φωτεινόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας κα. Αντωνία Μπρή.

Αντωνία Μπρη Πρόεδρος Σ.Ε.Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού εκπαιδευτικών

«Το θέμα του εμβολιασμού των λειτουργών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή και εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, διά ζώσης.

Έχουν αρχίσει ήδη να εμβολιάζονται οι φοιτητές, έχει δοθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμού το πράσινο φως για τον προαιρετικό εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 15-17 ετών και αναμένεται το ίδιο και για τα μικρότερα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον παράδοξο να είναι εμβολιασμένοι μαθητές και φοιτητές και να μην έχει εμβολιαστεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η παρακίνηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και των υπόλοιπων πολιτών, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί, να ορίσουν το ραντεβού τους ή να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εμβολιασμού τους. Είμαστε περήφανοι που, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το 73% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση εμβολίου και αναμένουμε ως τον Σεπτέμβριο να είναι πλήρως εμβολιασμένος όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί πάντα αποτελούσαμε και συνεχίζουμε να αποτελούμε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση, με τη συμπεριφορά και τη στάση μας απέναντι σε όλους, προς χάριν του δημόσιου συμφέροντος. Είναι επίσης βέβαιο ότι κανείς από εμάς δεν επιθυμεί να διδάξει και πάλι μέσω μιας «ψυχρής» οθόνης, μακριά από τον φυσικό χώρο του σχολείου και της σχολικής αίθουσας. Όσο αφορά σε πιθανές και υποθετικές κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους, θα περιμένουμε τις επίσημες κυβερνητικές αποφάσεις – ανακοινώσεις, εάν χρειαστεί αυτές να παρθούν, χωρίς να μπαίνουμε σε υποθετικό διάλογο που μόνο διχαστικός μπορεί να είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι από την πλευρά της κρατικής εξουσίας το κέντρο βάρους θα πρέπει να είναι η ενημέρωση. Ο ανθρώπινος φόβος νικιέται με την ενημέρωση και όχι με τον εξαναγκασμό.

Αυτό που προέχει είναι να σπεύσουν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν, σεβόμενοι όσους χάθηκαν, όσους ταλαιπωρήθηκαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, σεβόμενοι τα παιδιά τους, σεβόμενοι τον εαυτό τους και τους άλλους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τον Σεπτέμβρη το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας κα αγγίζει το 100% και δεν θα υπάρξει ο κίνδυνος της λήψης μέτρων που θα διχάσουν την κοινωνία, εμποδίζοντας την ομαλή επανεκκίνηση της ζωής μας».

Τρύφων Αθανασόπουλος πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

«Έχουμε ζητήσει να εμβολιαστούν όχι μόνο όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλος ο κόσμος»

«Εμείς έχουμε ζητήσει να εμβολιαστούν όχι μόνο όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλος ο κόσμος. Εξάλλου πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί στην Ηλεία, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχω ακριβή αριθμό, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί. Σίγουρα υπάρχει κόσμος ο οποίος ταλαντεύεται στο αν θα εμβολιαστεί ή όχι, όμως επαναλαμβάνω ότι εμείς είμαστε υπέρ του εμβολιασμού για όλους τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο σαν εκπαιδευτικούς και σαν ΕΛΜΕ, είναι ο συνωστισμός που θα υπάρξει από το Σεπτέμβρη και πάλι στις τάξεις. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα παιδιά τα οποία θα εμβολιαστούν θα είναι κυρίως παιδιά του Λυκείου. Για τα γυμνάσια δεν προβλέπεται κάτι. Όταν έχουμε 20-25 παιδιά μέσα στην τάξη, μπορεί να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Αυτά τα παιδιά μετά θα πηγαίνουν στις οικογένειές τους και θα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Αυτά ζητάμε λοιπόν εμείς σαν ΕΛΜΕ. Να έχουμε λιγότερους μαθητές μέσα στα τμήματα».

Γιώργος Φωτεινόπουλος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

«Σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί»

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η απόφαση της κυβέρνησης να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν εμβολιαστεί στην Ηλεία δεν ξέρουμε, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στον αριθμό που ανακοίνωσε η υπουργός, που μιλάει για 73% εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν σίγουρα εμβολιαστεί. Ακόμη φυσικά δεν έχει ανοίξει επίσημα αυτή η κουβέντα, αλλά πιστεύω ότι έτσι τελικά θα γίνει».

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: