Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Έκπτωση στο diesel και για αγροτικά αυτοκίνητα από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Έκπτωση στο diesel και για αγροτικά αυτοκίνητα από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί


Προϋπόθεση για την έκπτωση ωστόσο είναι το δηλωθέν εισόδημα να είναι κάτω των 30.000 ευρώ, με το βοήθημα συνολικού ύψους 40 ευρώ, να καλύπτει συνολικά 180 λίτρα.

Στην επεξήγηση αυτή προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, την Τετάρτη 23 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης οι αγρότες επωφελούνται σε τρία επίπεδα: Με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την έκπτωση στην αντλία, αλλά και με τη δήλωση ενός αγροτικού οχήματός τους στην περίπτωση που έχουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ.

Τέλος σε ό,τι αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, τόνισε ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η επιστροφή του ΕΦΚ, με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, να γίνει μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς το μοναδικό τους εισόδημα προέρχεται από την παραγωγή.

 

Αναφορικά με την κάρτα καυσίμων, αυτή αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμη αρχές Απριλίου. Η διαδικασία πληρωμών θα κρατήσει για τρεις μήνες και θα γίνεται μέσα από το www.gov.gr. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να «αποθηκεύσουν» το ποσό που τους αναλογεί μέσα σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι πρώτες πληρωμές υπολογίζεται να γίνουν τις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου, αρκεί οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν κάνει την αίτηση. Το βοήθημα των 0,22 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης

 

Επιπλέον, επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, η τιμή πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τον Απρίλιο, που καταναλώνεται στην εσωτερική αγορά. Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας το ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο.

 

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται η τελική τιμή πώλησης diesel να μειωθεί, με βάση τις σημερινές τιμές από 2 σε 1,85 ευρώ το λίτρο.

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: