Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Έκτακτο – Κορωνοϊός: Μερικό lockdown επέβαλε η Μέρκελ στη Γερμανία – Σκληρότερα μέτρα έλαβε ο Μακρόν στην Γαλλία
Μακρόν : Καταδίκη τη συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης

Έκτακτο – Κορωνοϊός: Μερικό lockdown επέβαλε η Μέρκελ στη Γερμανία – Σκληρότερα μέτρα έλαβε ο Μακρόν στην Γαλλία

Σε μια προσπάθεια να πάρουν όσο το δυνατόν σκληρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός αλλά ταυτόχρονα να κάνουν ότι μπορούν για να μην πληγεί καίρια η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη, έχουν επιδοθεί οι αρχηγοί των Ευρωπαϊκών κρατών, όπως δείχνουν οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Συγκεκριμένα:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια με τους 16 Πρωθυπουργούς της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, η κ. Μέρκελ επιχειρεί να ανακόψει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που έχει σαρώσει την γερμανική επικράτεια.

Το πανεθνικό σχέδιο της Γερμανίας προβλέπει ότι: κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά. Αντίθετα ανοιχτά παραμένουν, μέχρι νεοτέρας, καταστήματα, σχολεία, νηπιαγωγεία και κομμωτήρια τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

Σχετικά με τη γερμανική οικονομία το σχέδιο αναφέρει ότι στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλιστεί, όσο είναι εφικτό, η συνέχεια της εργασίας. Οι εργοδότες οφείλουν να προστατεύουν τους εργαζόμενους και να τους διασφαλίσουν όπου είναι δυνατόν τη τηλεργασία. Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και να διευρύνει την οικονομική βοήθεια για όσους εργάζονται στο χώρο του πολιτισμού.

ΓΑΛΛΙΑ

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι επιστρέφει στην καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους.

Ακόμη κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή. Ακόμη συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Επιπλέον ο κ. Μακρόν επεσήμανε ότι το νέο lockdown θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου. Μάλιστα όπως είπε η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου σε δεκαπέντε μέρες. Μάλιστα τόνισε ότι η Γαλλία είναι η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ κορονοϊού. 

Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος ο κορονοϊός κυκλοφορεί ταχύτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί και όλες οι περιοχές της Γαλλίας βρίσκονται πλέον σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού σε σχέση με τον ιό. Στο διάγγελμά του επεσήμανε ότι «έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση της Covid-19» και «δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε» σε σχέση με τον νέο κορονοϊό.

Εξάλλου, όπως τόνισε, το δεύτερο κύμα πιθανόν θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Υπογράμμισε, δε, ότι η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία θα ήταν κάτι το απαράδεκτο.

Το iliakanea.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε νέα εξέλιξη στο μέτωπο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Συνεχίστε να επισκέπτεστε το iliakanea.gr όπως κάνετε και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.

πηγή thecaller.gr ethnos.gr

Δείτε τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στην Κύπρο μετά την αναγγελία νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: