Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εκτός ορίων οι απειλές του Ακάρ: «Αποκλείεται να κάνουμε πίσω. Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες»
Εκτός ορίων οι απειλές του Ακάρ: «Αποκλείεται να κάνουμε πίσω. Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες»

Εκτός ορίων οι απειλές του Ακάρ: «Αποκλείεται να κάνουμε πίσω. Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε, ότι ήδη «έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία» της χώρας

Εκτός κάθε ελέγχου δείχνει να βρίσκεται η τουρκική πολιτική ηγεσία, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ανεβάζει την προκλητική ρητορική, απειλώντας τη Δύση για τη στήριξη στην Ελλάδα.

Ο Χουλουσί Ακάρ όχι απλώς εκτόξευσε νέες απειλές, αλλά δήλωσε, ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε χιλιοστό πίσω, τονίζοντας για πρώτη φορά, ότι οι Ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει σαφείς οδηγίες, στη λογική «να πεθάνουμε ως μάρτυρες», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Πιο αναλυτικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκία δήλωσε:

«H Eλλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά, που είναι με μη αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες γι’ αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε με τη Χίο το 1956. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά το Kardak (σ.σ. Ίμια) το 1997 είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό, να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες ή βετεράνοι. Είναι τόσο απλό».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα με μια πολιτική συκοφαντίας και ψεύδους. Υπάρχει η “Μεγάλη Ιδέα”, που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει αυτό. Οι τρίτες χώρες επειδή είναι προκατειλημμένες, ανίκανες να απομονώσουν τα γεγονότα και ασχολούνται με άλλα, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα και αμβλύνουν αυτό που κάνει. Άρα παίρνουν μέρος. Εμείς λέμε, ότι “αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια, δυσανάλογα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Μην παραπλανηθείτε με κάποιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα ορισμένων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν”.

Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα σας, πολύ λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω, όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε “Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε”».

Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε στις πολεμικές ιαχές, λέγοντας: «Αποκλείεται να κάνουμε πίσω, να υποχωρήσουμε, ούτε στο πεδίο, ούτε στο τραπέζι. Δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση χιλιοστού, ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, με την λογική “ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας”».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: