Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ελλάδα 2023: Μόνη μητέρα αναγκάζεται να δένει με γάζες το παιδί της που έχει νοητική υστέρηση -Δεν τον δέχεται καμία δομή
Ελλάδα 2023: Μόνη μητέρα αναγκάζεται να δένει με γάζες το παιδί της που έχει νοητική υστέρηση -Δεν τον δέχεται καμία δομή

Ελλάδα 2023: Μόνη μητέρα αναγκάζεται να δένει με γάζες το παιδί της που έχει νοητική υστέρηση -Δεν τον δέχεται καμία δομή


Η Χαρά Αρβανιτοπούλου από την Πάτρα, είναι 57 ετών, μητέρα τριών παιδιών, ενός φοιτητή στην Αθήνα, ενός κοριτσιού που δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος κι ενός ακόμα αγοριού με βαριά νοητική υστέρηση (δείκτης 30) για τον οποίον δεν βρίσκεται καμία δομή να τον φιλοξενήσει.

Ο Κωνσταντίνος λαμβάνει βαριά θεραπευτική αγωγή από την ηλικία των 4 ετών, έχει νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», στο Πανεπιστημιακό του Ρίου αλλά και στο «Σωτηρία» της πρωτεύουσας.

Χαρά Αρβανιτοπούλου: Ο δικός της Γολγοθάς

Όπως αναφέρει η εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του pelop.gr, η διάγνωση, πλέον, είναι πως πρόκειται για επιθετικό άτομο, ικανό να προκαλέσει πρόβλημα, τόσο στον εαυτό του όσο και σε άλλους.

Δυστυχώς, η μητέρα έχασε τον σύζυγό της, το 2019, και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπίσει μόνη της ένα άτομο με τόσα επίφοβα θέματα.

«Εχω σταθεί, ως μάνα σ’ αυτό το παιδί όλα τα χρόνια. Και θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί είμαι μάνα. Ομως χρειάζομαι βοήθεια. Φοβάμαι για τη ζωή του παιδιού μου, αλλά και τη ζωή των υπολοίπων. Και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από πουθενά. Ολη η γειτονιά γνωρίζει το πρόβλημά μου και όλοι μου έχουν πει πως θα σταθούν στο πλευρό μου ό,τι και να γίνει. Ολοι ξέρουν τι αγώνα έχω δώσει γι αυτό το παιδί».

Όπως είπε στο pelop.gr, ο Κωνσταντίνος παθαίνει κρίσεις, χτυπά το κεφάλι του δυνατά στις κολώνες, είχε ενταχθεί σε ΚΔΑΠ, αλλά ούτε εκεί κατάφεραν να τον κρατήσουν.

«Μόλις ακούν επιθετικό παιδί, κάνουν όλοι πίσω. Απευθύνθηκα σε εισαγγελέα ζητώντας του να δοθεί λύση από κάποια κρατική δομή. Στο τέλος μου είπε… όσο αντέξω.

Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Να δούμε κάποιον θάνατο ή σοβαρότατο τραυματισμό μέσα στο σπίτι μου; Το παιδί μου ουρλιάζει μεσημέρι και νύχτα. Ξεσηκώνει τη γειτονιά. Ζητώ βοήθεια, είμαι μόνη μου και δεν μπορώ να διαχειριστώ πλέον την κατάσταση» προσθέτει.

Όπως αποκάλυψε αναγκάζεται και δένει το παιδί της με γάζες για να μην το πληγώσει.

Το έδεναν και στα νοσοκομεία, όπου στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: