Ελληνικές φρεγάτες: Βρετανική πρόταση για την Arrowhead 140
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ελληνικές φρεγάτες: Βρετανική πρόταση για την Arrowhead 140

Ελληνικές φρεγάτες: Βρετανική πρόταση για την Arrowhead 140

Δυναμικά στο κόλπο με την κατασκευή ελληνικών Φρεγατών εισέρχονται και οι Βρετανοί

Η βρετανική πλευρά πρότεινε στην χώρα μας την Φρεγάτα κλάσης Arrowhead 140 ως το νέο μοντέλο που αναζητά η χώρα μας  και η οποία βασίζεται στην επίσης βρετανικό μοντέλο Φρεγάτας Type-31, που υπηρετεί στο βρετανικό βασιλικό ναυτικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική πρόταση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσφοράς πακέτου από τον ναυπηγεία και την εταιρεία Thales UK, η οποία υποστηρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Naval News, παρουσιάζεται η βρετανική πρόταση προς την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό δόθηκε συνέντευξη από τον Jonathan Walton, αντιπρόεδρο επιχειρηματικής ανάπτυξης των βρετανικών ναυπηγείων Babcock.

Σύμφωνα με τον Jonathan Walton, η βρετανική Φρεγάτα Arrowhead 140 είναι ένα “ έξυπνο” πλοίο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Είναι μια πλατφόρμα χαμηλού κόστους και υψηλής αξίας, ιδανική για κατασκευή εντός Ελλάδος και έτοιμη για μελλοντικές ναυτικές συγκρούσεις.

Η πρότασή μας περιλαμβάνει την κατασκευή αυτού του τύπου Φρεγάτας, ενώ δίνει στα ελληνικά ναυπηγεία την διασφάλιση ότι η στρατηγική κατασκευής θα είναι αρκετά ευέλικτη για να προστατεύει το πρόγραμμα και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για μια αρθρωτή κατασκευή, που αποτελεί μια προσέγγιση που η βρετανική πλευρά έχει δοκιμάσει στην πράξη.

Στην πρόταση μας προσφέρουμε επίσης αναβάθμιση στις ελληνικές Φρεγάτες ΜΕΚΟ μέσω της εταιρείας CMS Thales.

Ο βασικός σχεδιασμός της Φρεγάτας Arrowhead 140 που προτείνουμε για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών απαιτήσεων.

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: