Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας: «Να πάψουν να κρατούν τους συναδέλφους σε ομηρία»
ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας: «Να πάψουν να κρατούν τους συναδέλφους σε ομηρία» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας: «Να πάψουν να κρατούν τους συναδέλφους σε ομηρία»Η ΕΛΜΕ Ηλείας μαζί με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής συμμετείχαν σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ηλείας, με κύριο αίτημα να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής.

Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και όπως τόνισαν τα μέλη της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας, είναι τεράστια η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας που συνεχίζει και διαιωνίζει αυτό το πρόβλημα, θέτοντας τους συναδέλφους τους σε καθεστώς αβεβαιότητας

Στέλλα Αναστασίου: «Καταγγέλλουμε την στάση του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής»

Για το θέμα αυτό η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας κα Στέλλα Αναστασίου τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ήρθαμε εδώ για να καταγγείλουμε την στάση του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής οι οποίοι αν και διορίστηκαν τον Αύγουστο του 20 και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, αφού εκπνεύσει η διετία, θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες και να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για την μονιμοποίησή τους. Αυτό δεν έχει συμβεί και είναι τεράστια η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας που συνεχίζει και διαιωνίζει αυτό το πρόβλημα, θέτοντας τους συναδέλφους σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Δεν φτάνει που τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα και αναπλήρωναν στην ουσία τους εαυτούς τους, δεν φτάνει που ήταν υποχρεωμένοι επί δύο χρόνια να μείνουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους για να ολοκληρωθεί η διετία, ενώ παλιότερα ήταν ένα χρόνος διαμονής, συνεχίζει λοιπόν αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας των συναδέλφων, γιατί δεν προχωράει η διαδικασία της μονιμοποίησης. Θεωρούμε ότι η στάση αυτή είναι τελείως ανεύθυνη και μάλιστα κατόπιν και προφορικών εντολών, δηλαδή συνεχίζει το υπουργείο την προσφιλή του διαδικασία των προφορικών εντολών μέσω του γενικού γραμματέα, χωρίς να στείλει ένα έγγραφο για ποιο το λόγο δεν μονιμοποιούνται οι συνάδελφοι.

Ξέρουμε ότι ο διορισμός τους έγινε με το 4589 του 19, άρα λοιπόν σύμφωνα και με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ζητάμε λοιπόν από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας να προχωρήσει στη διαδικασία όπως έχει γίνει και σε άλλες διευθύνσεις, γιατί οι συνάδελφοι πραγματικά δεν αξίζει να τους συμπεριφέρονται έτσι, ενώ τόσα χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δημόσια εκπαίδευση».

Η κα Αναστασιου τόνισε ακόμη πως ο διευθυντής δευτεροβάθμιας θα έπρεπε να ήταν παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας για να ακούσει τους συναδέλφους στο δίκαιο αυτό αίτημά τους.

Ευριδίκη Παυλοπούλου: Είμαστε εδώ να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων

Η κα Ευριδίκη Παυλοπούλου αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ηλείας στην δήλωσή της τόνισε.

«Είμαστε εδώ να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων και συναδελφισών οι οποίοι είναι νεοδιόριστοι, έχουν διοριστεί το 2020 με τον νόμο 4589. Άρα έχει περάσει το περιθώριο της δοκιμασίας τους και επομένως θα έπρεπε και η ίδια η δευτεροβάθμια να έχει περάσει στο να δώσει την διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης. Έχουν δίκιο οι συνάδελφοι που διαμαρτύρονται, γιατί στην ουσία αυτή τη στιγμή είναι κάτω από την ανασφάλεια και το άγχος της μονιμοποίησης τους και σκεφτόμαστε για ποιους λόγους να κρατούν τους συναδέλφους σε ομηρία. Αυτή η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη, είναι παράνομη, με την έννοια ότι με βάση το νόμο που έχουν διοριστεί, θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ήδη. Είναι τυπικό το θέμα της μονιμοποίησης και άρα δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο αυτή η διαδικασία. Για αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους συναδέλφους».

Ελένη Πανταζοπούλου: «Έπρεπε ήδη να έχουμε διοριστεί»

Η Ελένη Πανταζοπούλου εκπαιδευτικός, φυσικός στην ειδική αγωγή, διορισμένη από το 2020 τόνισε.

«Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, καθώς γνωρίζουμε ότι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν με τον ίδιο τρόπο με μας, έχουν μονιμοποιηθεί. Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε λοιπόν για αυτή την ανισότητα που υπάρχει, έτσι ώστε και εμείς να μονιμοποιηθούμε, να τηρηθεί αυτό που είναι νόμιμο. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από το Αύγουστο που τελείωσε η διετία, παρ’ όλα αυτά όμως και ενώ πέρασε και μία δίμηνη παράταση που δίνεται, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες και ούτε έχει έρθει κάποια οδηγία έτσι ώστε να γίνει η μονιμοποίησή μας, όπως έγινε σε άλλες διευθύνσεις. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία αδικία προς εμάς και θέλουμε με κάποιο τρόπο να λυθεί όλο αυτό και να μην υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα στην οποία είμαστε όλα αυτά τα χρόνια».

Παναγιώτα Παπαδόπουλου: «Διεκδικούμε το αυτονόητο»

Η Παναγιώτα Παπαδόπουλου φιλόλογος στην ειδική αγωγή δήλωσε από την πλευρά της.

«Διορίστηκα το 2020 και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει η μονιμοποίηση μας ως όφειλε και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Διεκδικούμε αυτό το αυτονόητο όπως έχει γίνει από όλες τις διευθύνσεις στην Ελλάδα και για όλους τους εκπαιδευτικούς σε αυτή την κατηγορία».

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: