ΕΛΣΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΑΓΚΑΝΟΥ - Η Γενιά της κρίσης αναζητά τα στηρίγματά της
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΕΛΣΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΑΓΚΑΝΟΥ – Η Γενιά της κρίσης αναζητά τα στηρίγματά της

ΕΛΣΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΑΓΚΑΝΟΥ – Η Γενιά της κρίσης αναζητά τα στηρίγματά της

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ Η ΠΡΩΗΝ ΑΝΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΣΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΑΓΚΑΝΟΥ

Η Γενιά της κρίσης

αναζητά τα στηρίγματά της

Η ακρίβεια είναι αλήθεια  ότι χτυπά ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και χωρίς αμφιβολία μετά από τόσα χρόνια δημιουργεί τη… «γενιά της κρίσης».

Ίσως, εδώ, τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και εκείνες που θα ακολουθήσουν θα πρέπει να δώσουν βαρύτητα, να ασχοληθούν πολύ πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα, και να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις που θα φέρουν κίνητρα παραμονής και απασχόλησης της Νεολαίας στην περιοχή μας.

Σε διαφορετική περίπτωση η συνεχής διαφυγή και «αιμορραγία» προς το εξωτερικό νέων ανθρώπων, που αν και μεγαλώνουν και σπουδάζουν στον τόπο τους, βρίσκουν ευκαιρίες δουλειάς και ευκαιρίες για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε χώρες της Ευρώπης ή της Αμερικής…

Tα παραπάνω τονίζει με δήλωσή της η πρώην Αντιπρόεδρος και μέλος της ΔΕΕΠ Ηλείας Έλσα Κωστοπούλου – Τσαγκανού, θίγοντας ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα, που αποτελεί οδυνηρή συνέπεια των μνημονίων και των περικοπών εισοδήματος σε κάθε ελληνική οικογένεια…

Σε περιβάλλον

ανασφάλειας

Η κα Κωστοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στη δεκαετή και πλέον κρίση οι σημερινοί μας νέοι, έζησαν ως παιδιά και ως έφηβοι σε ένα περίεργο περιβάλλον ανασφάλειας των οικογενειών τους με την ανεργία πολλές φορές να είναι στην πόρτα του σπιτιού τους και τα εισοδήματα να εκμηδενίζονται.

Ακόμη και η επονομαζόμενη «γενιά των 700 ευρώ» που ήταν  ένα δημιούργημα ουσιαστικά λίγο πριν την οικονομική κρίση έζησε και αυτή μέσα σε «αλυσίδα» κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που δυστυχώς μέχρι σήμερα πολλά από αυτά δεν έχουν ξεπεραστεί.

Τριαντάρηδες

στο πατρικό…

 Σημείωσε επίσης η πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία τα Ελληνόπουλα, το 2021 φαίνεται ότι εγκαταλείπουν τα σπίτια των γονέων τους στην ηλικία των 31 ετών περίπου κατά μ.ο. όταν το 2004 η ηλικία αυτή έφθανε τα 27 έτη. Και είναι μια εικόνα που εμφανίζεται από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον υψηλό δείκτη ανεργίας που εμπόδισε τη Νέα Γενιά προχωρήσει πιο γρήγορα στον θεσμό της δικής της οικογένειας και στο άνοιγμα ενός νέου σπιτικού. Χρειάζεται λοιπόν – κατέληξε η κα Κωστοπούλου – να στηριχθούν από την κυβέρνηση περισσότερο οι νέοι άνθρωποι και είναι δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί με βάση την Κοινωνική πολιτική της που θέτει στο επίκεντρο της τον παράγοντα άνθρωπο..

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: