Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Εκκαθάριση αντιπάλων αντί μητρώου – «Βρέχει» εξώδικα για τις διαγραφές | Ειδησεις
Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Πώς μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητες οι ενδιαφερόμενοι

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Εκκαθάριση αντιπάλων αντί μητρώου – «Βρέχει» εξώδικα για τις διαγραφές | Ειδησεις


Μπαράζ κατηγοριών για «εκλογομαγειρέματα» με το μητρώο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, εξαπολύουν τέσσερις συνδυασμοί της αντιπολίτευσης εναντίον της πλειοψηφούσας παράταξης του ΕΕΣΠ και προσωπικά κατά του απελθόντος προέδρου Γιώργου Βαγενά.
Αιτία, οι μαζικές διαγραφές που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του μητρώου κατά 1000 και πλέον μέλη για τις εκλογές της 21-23 Ιουνίου και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και προσφυγής στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα την εκλογική διαδικασία.

ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ

Ο συνδυασμός του πρώην προέδρου του συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλου, κάνει λόγο για παρακμή στον ΕΕΣΠ, έξι μέρες πριν τις εκλογές, η οποία έχει πάρει ταπεινωτικές διαστάσεις και εκθέτει όλους όσους την επινόησαν και την προχωρούν προς υλοποίηση.

Ο Κ. Ζαφειρόπουλος καταγγέλλει ότι η παράταξη υπό τον Γιώργο Βαγενά, έχει διαγράψει 1.800 μέλη πολλά από τα οποία είναι και υποψήφιοι άλλων παρατάξεων έχοντας πληρώσει και τις συνδρομές τους, αναφέροντας ότι οι παρανομίες που έγιναν, αφορούν:
> Στην καταστρατήγηση του καταστατικού, που έχει γίνει κουρελόχαρτο, αφού στις διαγραφές δεν έχει τηρηθεί τίποτε.
> Στην μη σύγκληση της εφορευτικής επιτροπής λίγο πριν τις εκλογές, για να ασκήσει τα καθήκοντα της.
> Στην εξαφάνιση των… δραστών που δεν δίνουν καμία εξήγηση για τις παράνομες πράξεις τους, ούτε απαντούν με ποια κριτήρια μονομερώς διέγραψαν γνωστούς εμπόρους της πόλης από τον σύλλογό τους.

ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ

«Αντί να διευρύνουμε τα μέλη μας και από 3.100 που ήταν στις τελευταίες εκλογές συν άλλοι 600 που ενεγράφησαν να γίνουν 4.500 με καλέσματα και πειθώ, άφησαν τον Εμπορικό με 1.800 μέλη, διαγράφοντας εμπόρους με εξαιρετικές πορείες στον χώρο, γνωστούς συμπολίτες μας, που προσφέρουν επί δεκαετίες και στον κλάδο και στην πόλη. Προσβάλλουν ολόκληρες παραδοσιακές οικογένειες εμπόρων πετώντας εκτός εκπροσώπους τους, οι μεθοδεύσεις αυτές εξευτελίζουν τον κλάδο» δηλώνει ο Κ. Ζαφειρόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος προσθέτει ότι δεν έγινε ποτέ εκκαθάριση μητρώου, (συνταξιούχοι, αποβιώσαντες, όσοι εγκατέλειψαν τον χώρο κ.λπ.) αλλά εκκαθάριση πολιτικών αντιπάλων.

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Ο Γιάννης Ρούπας βρίσκεται σε στάση αναμονής για το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε ότι το απελθών διοικητικό συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση και να δώσει απαντήσεις, γιατί το μητρώο μελών είναι κυρίαρχο ζήτημα. «Θα τοποθετηθούμε μετά τις εκλογές» είπε.

ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ

Εξώδικο απέστειλε και ο Μάκης Κατσιγιάννης, ζητώντας να του κοινοποιηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης για τις διαγραφές και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Ο Κώστας Τηλιγάδης, ζήτησε και αυτός με εξώδικο το μητρώο μελών, για να κάνει διασταυρώσεις, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, στην περίπτωση που παραιτηθεί μέλος της εφορευτικής επιτροπής, που προτάθηκε από την παράταξή του.

Ο Σωτήρης Γαλάνης, ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι αυτό που συνέβη με το μητρώο μελών δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του συλλόγου, καθώς διεγράφησαν ακόμα και έμποροι με ιστορία 100 χρόνων στην Πάτρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΒΑΓΕΝΑ

Στο θέμα που έχει προκύψει με το μητρώο και τις διαγραφές, παρενέβη χθες με δήλωσή του ο επικεφαλής της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» και απελθών πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Βαγενάς.

Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «σκόπιμα κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα και να αποπροσανατολίσουν τον εμπορικό κόσμο γιατί δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα σε αυτά που διεκδικεί ο σύλλογος».

Χαρακτηρίζει ανούσια ψέματα και ανακρίβειες που παρακινούνται από φαντασιώσεις, τα καταγγελλόμενα για τις διαγραφές, αναφέροντας ότι έγιναν μετά από εκκαθάριση του Μητρώου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του 2019 με απόλυτη πλειοψηφία και μάλιστα με μεγαλύτερη ανοχή από τα απαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, αντί να ληφθεί υπόψη, ο όρος της μη συμμετοχής σε συνελεύσεις δύο ετών και η εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων, η Γενική Συνέλευση του 2019 είχε αποφασίσει να διαγραφούν όσοι ήταν ανενεργοί πριν από τις εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το 2016, δηλαδή ανενεργά μέλη έξι, οκτώ ή και πλέον των δέκα ετών.

Σε ερώτηση της «Π», πόσα τελικά είναι τα μέλη που διεγράφησαν, ο κ. Βαγενάς, απάντησε περίπου 1.250 και ότι η διαγραφή τους, έγινε τότε, δηλ. το 2019, προσθέτοντας με δηκτικό τρόπο, προς τον πρώην πρόεδρο Κ. Ζαφειρόπουλο: «Μα καλά, τρία χρόνια ήταν πρόεδρος, δεν κατάλαβε πότε έγιναν οι διαγραφές».Ο ίδιος πάντως, είπε στην «Π» ότι παρέδωσε τον σύλλογο με μητρώο 3.000 μελών.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Αναφορικά με τις εγγραφές, ο Γιώργος Βαγενάς κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι έφερναν μαζικές εγγραφές νέων μελών χωρίς τη συναίνεση και τη γνώση των αιτούντων, γι΄αυτό και ζητήθηκε ταυτοπροσωπία. Εάν δε γινόταν αντιληπτή αυτή η μαζική παραγωγή εγγραφών νέων μελών, θα είχε ως επακόλουθο να τιναχθεί η εκλογική διαδικασία στον αέρα.

Καταλήγει λέγοντας ότι «δυστυχώς αρκετοί, θυμούνται τον Εμπορικό Σύλλογο κάθε τρία χρόνια, ειδικά στις εκλογές, ενώ είναι απόντες στην καθημερινότητα και στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου.

Τους καλούμε να πάρουν θέση και να δικαιολογήσουν και τη μέχρι τώρα σιωπή και απουσίας τους στους αγώνες».
Τέλος, τους κατηγορεί ότι λειτουργούν με κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές βλέψεις για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών και όχι προς το όφελος του εμπορικού κόσμου.

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: