Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ημίμετρα τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας | Ειδησεις και νέα
Πάτρα: Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στην κινητοποίηση «Το ρεύμα σκοτώνει»

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ημίμετρα τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας | Ειδησεις και νέα


«Όσο και αν θέλουμε να δούμε με καλή πρόθεση και θετικό πρόσημο τα μετρά ενίσχυσης της κοινωνίας που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό δεν φτάνουν να καλύψουν τις απώλειες από την πρωτοφανή και παρατεταμένη κρίση που βιώνουμε».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κα΄τα της ακρίβειας και συνεχίζει: «Με ημίμετρα δεν καλύπτονται οι απώλειες των εισοδημάτων μας. Από πολύ νωρίς είχαμε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους για το τι θα επακολουθούσε. Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν με συνέπεια την εκτόξευση της ανεργίας και αποτελέσματα μη αναστρέψιμα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κοινωνία οδηγείται σε τέλμα. Δεν έχει μείνει μισή αποταμίευση ενώ οι απλήρωτοι καθυστερούμενοι λογαριασμοί στοιβάζονται. Σ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει καταναλωτική δύναμη. Αυτό επιτείνει έτι περεταίρω στην ασφυξία στην αγορά.

Είναι αναγκαία άμεσα νέα στοχευόμενα μετρά για την ισχυροποίηση της κοινωνίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών

• Μειώσεις ειδικών φόρων (ΕΦΚ) στα καύσιμα.

• Πλαφόν μέγιστης τιμής καυσίμων.

• Μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ.

• Αλλαγή του μοντέλου της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ενέργειας.

• Αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε να δούμε καταναλωτή στα μαγαζιά μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: