Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Έμποροι Δυτικής Ελλάδας: Ζητούν άμεσα άνοιγμα του λιανεμπορίου και των επιχειρήσεων

Έμποροι Δυτικής Ελλάδας: Ζητούν άμεσα άνοιγμα του λιανεμπορίου και των επιχειρήσεων

Έμποροι Δυτικής Ελλάδας: Μην προσπερνάτε τις κραυγές απόγνωσης και αγωνίας μας- Ζητούν άμεσα άνοιγμα του λιανεμπορίου και των επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς, συγκάλεσε χθες 13 Ιανουαρίου 2021 έκτακτη ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων καθώς και των βουλευτών του νομού Αχαΐας με θέμα: “Κλειστά καταστήματα, κλειστές επιχειρήσεις… έως πότε; Σχεδιασμός επόμενων κινήσεων”.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης διαπιστώθηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης μέχρι τώρα είναι ελάχιστα και ανεπαρκή. Σε καμία περίπτωση δεν επιλύουν τα συσσωρευμένα και οξυμμένα προβλήματα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, ούτε και βοηθούν τις επιχειρήσεις να βγουν από το τέλμα που βρίσκονται.

Ζητάμε επιτακτικά από την κυβέρνηση μέχρι την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των επιχειρήσεων όλων των εμπόρων και επιχειρηματιών, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, ζητάμε από την πολιτεία να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις με ουσιαστικά μέτρα, όπως γενναία κρατική ενίσχυση, μη επιστρεπτέες προκαταβολές χωρίς τραπεζικά κριτήρια και αυστηρούς όρους υπαγωγής σε αυτές, διαγραφή όλων των χρεών (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, σχεδιασμό νέας ρύθμισης μεγαλύτερης των 120 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων και οποιαδήποτε άλλα εργαλεία και ρυθμίσεις που θα δώσουν μια ανάσα στις επιχειρήσεις και θα τις σώσουν από το αδιέξοδο.

Σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι φορείς σε ένα ενιαίο μέτωπο θα προχωρήσουμε σε νέες μορφές αντιδράσεων και κινητοποιήσεων. Δεν μας αφήνετε άλλα περιθώρια.

Μην προσπερνάτε τις κραυγές απόγνωσης και αγωνίας που νιώθουμε όλοι“, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σάαντ Καραμπέτ, ο πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Σταύρος Κάτσενος, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος κ. Στέλιος Τζιβγινίδης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Ρώρος, ο οικονομικός επόπτης της Ο.Ε.ΕΣ.Π. κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κ. Σπυρίδων Στεργίου, ο ταμίας της ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Ταξιάρχης Κάππας, ο πρόεδρος του σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας “Η ΠΑΝΔΩΡΑ” κ. Απόστολος Μάρκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, καθώς και ο ειδικός γραμματέας του συλλόγου κ. Αναστάσιος Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών – Ιδιοκτητών Τυπογράφων και Κατεργασίας Χάρτου Ν. Αχαΐας κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης κ. Κωνσταντίνος Ρέλλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων Ιονίου κ. Τρύφων Παπαδόπουλος,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Οδυσσέας Καλύβας και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Δικτύου Καλαβρύτων «Αζάνες» κ. Ηλίας Ερμείδης.

Οι υπογράφοντες Φορείς:

1.     Ο.Ε.ΕΣ.Π. ⅼ Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς

2.    Τμήμα Μεταποίησης Επιμελητηρίου Αχαΐας ⅼ Πρόεδρος κ. Σταύρος Κάτσενος

3.    Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος ⅼ Αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Τζιβγινίδης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: