Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ένα φεστιβάλ που γίνεται θεσμός: Οι τρεις ημέρες των 82 φορέων | Ειδήσεις Πάτρα Νέα
Ένα φεστιβάλ που γίνεται θεσμός: Οι τρεις ημέρες των 82 φορέων | Ειδήσεις Πάτρα Νέα

Ένα φεστιβάλ που γίνεται θεσμός: Οι τρεις ημέρες των 82 φορέων | Ειδήσεις Πάτρα Νέα


Περισσότεροι από 82 φορείς συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν του πολίτες για ευαίσθητα θέματα υγείας και αναπηρίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, έχει αρχίσει και εξαπλώνεται και εκτός της ευρύτερης περιφέρειας μας, καθώς φέτος θα συμμετάσχουν και σύλλογοι από άλλες περιφέρειες της χώρας ανάμεσα στους οποίους και ο ΦΑΡΟΣ Τυφλών Ελλάδος με έδρα την Αθήνα.

«Η συμμετοχή είναι εκπληκτική κι αυτό πιστεύω ότι είναι μία επιτυχία της περιοχής μας που καταφέρνει να συγκεντρώνει τόσους συλλόγους. Μέσω αυτής τη γιορτής του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στήνουμε μία γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων, αλλά και των συλλόγων με την κοινωνία» μας είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος, που είναι και πρωτεργάτης της διοργάνωσης.

Το 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία στις 9,10 και 11 Σεπτεμβρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων.

Φέτος δίνεται βαρύτητα στην αιμοδοσία, καθώς και τις τρεις ημέρες στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας. Επίσης, στο επίκεντρο το φεστιβάλ είναι τα παιδιά. Μεταξύ άλλων έχουν προγραμματιστεί προληπτικές εξετάσεις, ακοολογικές-οφθαλμολογικές-οδοντιατρικές εξετάσεις, εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για παιδιά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- Περιφερειακό Τμήμα Πατρών, εργαστήριο για παιδιά με θέμα: «Τα Συναισθήματά μας στον Ανοιχτό Χώρο» από ομάδα εμψυχωτών από την «ΠΡΟΤΑΣΗ» Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής, μαθήματα οδικής ασφάλειας από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: