Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Enigma» στην Κωνσταντινούπολη – News.gr
«Enigma» στην Κωνσταντινούπολη – News.gr

«Enigma» στην Κωνσταντινούπολη – News.grΟ δημιουργός του «Φύλαξ» στην Κωνσταντινουπολη

Η Ελληνική πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται και στις ημέρες μας.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Πόλη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου με τίτλο «Enigma».

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, από τις 03 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-20:00.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επέλεξε  την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τον κύκλο των εκθέσεων του σε  Θεσσαλονίκη -Κωνσταντινούπολη-Ρώμη.

Δεύτερος σταθμός η Κωνσταντινούπολη και το Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 η μεγάλη του ατομική έκθεση, υπό τον τίτλο «ENIGMA», που θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων.

Μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αποκλειστικά με έργα γλυπτικής, ο Κωστής Γεωργίου θα παρουσιάσει στο Σισμανόγλειο  παλαιότερη αλλά και σύγχρονη δουλειά του. Ανάμεσα στα γλυπτά που θα εκτεθούν, θα υπάρχουν και γλυπτικές εγκαταστάσεις με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την  Αμερική και την Κίνα.

Επίσης για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», (σύγχρονη απεικόνιση των εννιά Μουσών της Μυθολογίας) και η εγκατάσταση «Pombi A΄» που αποτελείται από  διάτρητα σκυλιά.

Στον χώρο του Σισμανογλείου θα προβάλλεται και το videoart  «ΑΕΝΑΟΝ» που έχει βασιστεί στη ταινία  μικρού μήκους 3d animation «VIOLENT EQUATION», του σκηνοθέτη-animator Αντώνη Ντούσια, εμπνευσμένα και τα δύο αποκλειστικά  από τα έργα του Κωστή Γεωργίου.

Η έκθεση στο Σισμανόγλειο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: