Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ενημέρωση Δημάρχου Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Ενημέρωση Δημάρχου Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ενημέρωση Δημάρχου Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Σε ενημέρωση του σώματος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Καλαμάτας την Παρασκευή, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε χαρακτηριστικά πως «φαινεται φως στο τούνελ» και πως «ο προγραμματισμός είναι τους πρώτους μήνες του 2023 να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση και να σταματήσει να λειτουργεί η μονάδα στη Μαραθόλακκα του Ταυγέτου».

«Αν ξεκινήσει η μονάδα, όπως ειπώθηκε την 1η Απριλίου», σημείωσε ο δήμαρχος «τότε θα πάμε εκεί σίγουρα τα απορρίμματα μας. Αν βρούμε τρόπο και λυθεί το ζήτημα και εγκατασταθεί η δεύτερη μονάδα διαχείρισης στην Παλαιοχούνη, θα πάμε και με τον τρόπο της μεταφοράς όπως τα έχουμε πει.»

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε, επίσης, ότι τρέχουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης, ενώ παράλληλα τρέχει και ο διαγωνισμός για να προκύψει ο ανάδοχος προκειμένου να διαχειριστεί τα απορρίμματα του Δήμου έως ότου γίνει η ένταξη της Καλαμάτας στην κεντρική διαχείριση. Όπως μάλιστα ανέφερε υπάρχει η αίρεση μέσα στο διαγωνισμό «πως όταν εμείς θέλουμε σταματάμε τη διαδικασία και πάμε τα απορρίμματα μας στην Παλαιοχούνη ή στην Καλλιρρόη ή όπου έχει ξεκινήσει να δουλεύει».

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: