Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ενημέρωση δημοτών. Δ.Σ της 17 Μαρτίου 2021.

Ενημέρωση δημοτών. Δ.Σ της 17 Μαρτίου 2021.

Δ.Τ. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Σε συνέχεια του καθήκοντος μας, για την ενημέρωση των δημοτών, κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε με συνέπεια, θα σας ενημερώσουμε για μερικά μόνο θέματα (είναι αδύνατον 5-6 ώρες ΔΣ να χωρέσουν σε ένα Δ.Τ)  του χθεσινού Δ.Σ, γενικού ενδιαφέροντος.

α) Η παράταξη του κ.Νικολούτσου, του κ. Καννή, του κ. Καράμπελα και εμείς, στηρίξαμε (για ακόμα φορά) το δικαίωμα της ενημέρωσης των μμε και των δημοτώ, με τις απευθείας μεταδώσεις των Δ.Σ. Γι αυτό έχει βγει ήδη και νέα κοινή ανακοίνωση.

β) Μετά από σχετική ερώτησή μας, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ μας ενημέρωσε ότι δεν έχει αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας. Η ερώτηση έγινε μετά από αιτήματα-απορίες δημοτών για τους λογαριασμούς.

γ) Με θέμα που βάλαμε προ ημερησίας, μεταφέραμε την αγωνία πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, που κινδυνεύουν να κλείσουν (εφόσον δεν έχουν δραστηριότητες εν μέσω cov-19) και προσδοκούν ως φιλί ζωής, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που εισηγήθηκε ο Δημοτική αρχή και έχει ήδη ψηφισθεί ομόφωνα. Ο κ.Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι αυτή ισχύει και ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έθεσαν κάποιες προϋποθέσεις, ώστε αυτή να είναι νομότυπη. Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους λοιπόν να απευθυνθούν σε αυτές.

δ) Επίσης θέσαμε και το θέμα παραχώρησης δημοτικών κτιρίων σε συλλόγους και το κατά πόσο γίνεται χρήση αυτών, σύμφωνα με τους λόγους που δόθηκε! (εάν λοιπόν οι χώροι λειτουργούν ως χώροι πολιτισμού και δημιουργίας ή ως ορμητήρια για άλλες δράσεις ή για ¨κρυφά σχολειά¨ κομματικών ή άλλων οργανώσεων).

Τέλος από τα πιο ενδιαφέροντα που ακούστηκαν ήταν ότι οι προσλήψεις που μας απασχόλησαν (και θα μας ξανά-απασχολήσουν) για τα πρόσφατα 8μηνα. είναι από ιδίους πόρους και όχι από λεφτά του Υπουργείου και θα κοστίσουν παραπάνω από 300.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε….

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: