Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Νέα δυσαρέσκεια για θέματα μετακίνησης ψυχικά ασθενών

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Νέα δυσαρέσκεια για θέματα μετακίνησης ψυχικά ασθενών

Τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά του για τη νέα περίπτωση μετακίνησης ψυχικά ασθενή ανθρώπου από το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας σε ειδικό κέντρο στην Αθήνα με όχημα της αστυνομίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζωντός, τονίζοντας πως η μεταφορά δεν αποτελεί ευθύνη των αστυνομικών αρχών αλλά της διοίκησης του νοσοκομείου.

Αποφασισμένη η Ένωση να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των αστυνομικών με τη χρήση ένδικων μέσων, ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθεί η διαδικασία αυτή που θέτει σε κίνδυνο τόσο τον ασθενή, όσο και τα όργανα της τάξεως.

Ειδικότερα, ο κ. Ζώντος επεσήμανε πως για ακόμα μία φορά οι αστυνομικοί γίνονται «μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου» με το νέο περιστατικό μεταφοράς ενός ψυχικά νοσούντα που προέκυψε προχθές, τη στιγμή που ο νόμος χρήζει ως υπεύθυνους μεταφοράς ανθρώπους του νοσοκομείου με τη συνοδεία των αστυνομικών αρχών για συνδρομή και εξασφάλιση ασφαλούς διαδρομής.

Το ασθενοφόρο ήρθε… και έφυγε!

Ταξίδι στην Ηλεία πραγματοποίησε ένα ασθενοφόρο από τη Ζάκυνθο, προκειμένου να μεταφέρει ένα ψυχικά νοσούντα στο Γ.Ν. Ηλείας για να εξεταστεί για δεύτερη φορά και να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάστασή του και το ενδεχόμενο άμεσης μεταφοράς του σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα στην Αθήνα. Από την εξέταση προέκυψε ότι η κατάσταση του ασθενούς χρήζει άμεσης μετακίνησης στην πρωτεύουσα.

Το ασθενοφόρο έφτασε στην Ηλεία νωρίς το πρωί με τη συνοδεία αστυνομικού οχήματος, ύστερα από εντολή που είχε δοθεί από τον Εισαγγελέα Ζακύνθου. Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως γιατρός της ψυχιατρικής πτέρυγας αποδέσμευσε το ασθενοφόρο πριν την ολοκλήρωση της εξέτασής του, με αποτέλεσμα τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για άμεση μετακίνηση του ασθενή στην Αθήνα να τον παραπέμψουν στις αστυνομικές αρχές για να τον μεταφέρουν με το δικό τους όχημα χωρίς συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού θέτοντας σε κίνδυνο κατά την  μεταφορά του τη ζωή του ασθενούς, καταπατώντας έτσι όλες τις ανθρώπινες αξίες.

«Να δοθεί ένα τέλος»

Πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει αυτό, γιατί φέρνει σε δύσκολη θέση τους αστυνομικούς και ουσιαστικά καταπατά τις ανθρώπινες αξίες», δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Ένωσης που ακολούθως πρόσθεσε πως τέτοιου είδους μεταφορές πρέπει να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα εντός του οποίου θα πρέπει να βρίσκεται καταρτισμένο προσωπικό που θα μπορεί να ελέγξει τέτοιου είδους περιστατικά, ενώ οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει απλά να συνδράμουν για την ασφαλή μετακίνηση του ασθενούς.

«Θα πρέπει να μεριμνήσει το κράτος για ασφαλή μεταγωγή του ασθενούς και για την προστασία αυτού και των αστυνομικών. Θα ενημερώσουμε τον εισαγγελέα και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά», συμπλήρωσε ο κ. Ζώντος που τόνισε πως θα προσπαθούσε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους ανθρώπους του νοσοκομείου, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό μιας και δεν δέχθηκαν να συνομιλήσουν ούτε ο διοικητής, αλλά ούτε και η γιατρός.

Η ένσταση

Με αφορμή την κατάσταση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης και τα μέλη της θα απευθυνθούν  στους καθ’ ύλην αρμόδιους, στον καθορισμό του αντικειμένου και της δραστηριότητας προκειμένου να δοθεί λύση σε όλο αυτό που γίνεται. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω περιστατικό μεταφέρθηκε εν τέλει με περιπολικό στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα.

Το περιστατικό αυτό δημιούργησε ένα εύλογο ερώτημα- ένσταση στους αστυνομικούς, οι οποίοι ζητούν να μάθουν για ποιο λόγο η συγκεκριμένη γιατρός αποδέσμευσε το ασθενοφόρο το οποίο είχε αποκλειστικά δεσμευτεί για την μεταγωγή αυτή. Τέλος, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πώς θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα.

ΠΗΓΗ patrisnews.com

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: