Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023
Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

H ώρα των καρναβαλικών αρμάτων και των παρελάσεων είναι πολύ κοντά. Τα άρματα του Δήμου για το Πατρινό Καρναβάλι 2023 είναι έτοιμα και «περιμένουν» με ανυπομονησία να ξεχυθούν από την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και να αφήσουν το ανεπανάληπτο δικό τους αποτύπωμα στην κορύφωση του καρναβαλικού πυρετού το τελευταίο τριήμερο της καρναβαλικής περιόδου.

Τα άρματα, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Νίκος Λιβάνης) με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ξεχωριστή τεχνογνωσία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του, έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού και την καθολική αποδοχή και καταξίωσή του στην συνείδηση όλης της χώρας.

Τα άρματα συνδυάζουν την μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σατιρική και συχνά καυστική διάσταση, ανταποκρινόμενα άμεσα τόσο στα μηνύματα και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας ιδωμένα από μια ανατρεπτική και χιουμοριστική οπτική γωνία όσο και στη διαχρονικότητα των μορφών του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του.

Οι παρελάσεις φέτος μετά από διακοπή τριών ετών επανέρχονται στο πρώτο Καρναβάλι μετά την περιπέτεια της πανδημίας και τα άρματα θα βρεθούν στους δρόμους σε κίνηση τροχήλατη και καρναβαλική για να απογειώσουν το καρναβαλικό θερμόμετρο. Και βέβαια στις βραδινές εξόδους τους φωταγωγημένα.

Για μια ακόμη φορά θα προκαλέσουν την προσοχή και τον θαυμασμό την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην παρέλαση των αρμάτων, στην πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό, το οποίο θα τα χαρεί από κοντά και θα φωτογραφηθεί μαζί τους, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 18.00 στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 14.00 στην Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Η θεματική των φετινών αρμάτων του Δήμου είναι επηρεασμένη από χαρούμενα καρναβαλικά θέματα αλλά και από αντιπολεμικά μηνύματα για την ειρήνη, θέματα σατυρικά για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ενώ δεν θα λείψουν και οι κωμικές αναφορές στην πραγματικότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά στην περιπέτεια της πανδημίας.

Ο φετινός βασιλιάς Καρνάβαλος (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) είναι ένας κλόουν, ένας ζογκλέρ του τσίρκου και του γέλιου κυρίαρχος και ενταγμένος σε μια καλλιτεχνική, έντονα πολύχρωμη σύνθεση με πολλές φιγούρες, ζογκλέρ, καρουζέλ. Ένα μεγάλο λούνα παρκ που με την κίνησή του θα προκαλέσει τα βλέμματα.

Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

Ο Προπομπός του βασιλιά Καρνάβαλου (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) είναι μια μικρή καρναβαλική μουσική μπάντα με φιγούρες που παίζουν τα μουσικά όργανα.

Το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) είναι φέτος αφιερωμένη στην Ειρήνη, το πιο ποθητό αγαθό της οικουμένης

Το Άνθινο άρμα που θα δεχτεί τα αναρίθμητα λουλούδια που προαναγγέλλουν την άνοιξη, στην κατασκευή του είναι ένα κόι φις που η προέλευσή του ανάγεται στην κινέζικη μυθολογία και συμβολίζει την αφθονία, τη γονιμότητα και την ηρεμία. Στο πίσω μέρος δεσπόζει απλωμένη μια τεράστια βεντάλια με δυο κινέζικα λουλούδια.

Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

«Imagine» είναι τίτλος ενός άλλου άρματος (σχεδιασμός, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης), δανεισμένος από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles του John Lennon.

Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

Το «Ηell Oil» (σχεδιασμός, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης) αποτελεί παράφραση του γνωστού «Shell Oil» και σατιρίζει την έξαρση στην ακρίβεια των καυσίμων στην οποία οδήγησε η ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

Το «Facebook» (σχεδιασμός, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης) είναι ένα άρμα σατιρικό που η πρώτη του ιδέα υλοποιήθηκε για τις παρελάσεις του 2020, ωστόσο ανασκευάστηκε και πάνω του προσαρμόστηκαν νέα στοιχεία δημιουργώντας σχεδόν ένα νέο άρμα.

Εντυπωσιακά τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού 2023

«Rabbit Test Show». Τα μέτρα της πανδημίας, οι περιορισμοί και όλοι οι πρωταγωνιστές των θλιβερών χρόνων που πέρασαν αντιμετωπίζονται με κωμική φλέβα και τη γνωστή καρναβαλική διάσταση παρωδώντας τη λέξη «rapid test» με τη λέξη «rabbit (κουνέλι) test».

Παράλληλα τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών 2023 που είδαμε την περασμένη Κυριακή στην εντυπωσιακή παρέλαση των Μικρών («Ιγκουάνα» και «Φεγγάρι» του Νίκου Λιβάνη και η «Σαρανταποδαρούσα» του Νεκτάριου Σαρηγιάννη που διαβάζει το ανοιχτό βιβλίο της), θα εμφανιστούν συμπληρώνοντας την ακολουθία των καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων. Τα άρματα θα πλαισιωθούν και από κάποια παλαιότερα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών. Η συναρπαστική συνέχεια στους δρόμους της Πάτρας με πολλές εκπλήξεις…

Χορηγοί επικοινωνίας

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: