Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΕΟΔΥ – ΠΥΡΓΟΣ – Κλιμάκιο για rapid tests στην πόλη

ΕΟΔΥ – ΠΥΡΓΟΣ – Κλιμάκιο για rapid tests στην πόλη

Αρνητικά τα 180 rapid tests του ΕΟΔΥ στον Πύργο

Παν. Αντωνακόπουλος: «Προβλήματα με τα εμβολιαστικά κέντρα, την επάρκεια των εμβολιασμών και το Νοσοκομείο»

Κλιμάκιο κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ βρέθηκε όπως είχε προγραμματιστεί την Τρίτη (16/2) στον Πύργο για να πραγματοποιήσει Covid-19 rapid tests σε κατοίκους της περιοχής.

Παρά τις καιρικές συνθήκες του τσουχτερού κρύου (κι εξαιτίας αυτού μάλιστα, διατέθηκε χώρος στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού μεγάρου για τη διεξαγωγή) πολλοί ήταν αυτοί που μετείχαν και το έκαναν, τηρώντας τα μέτρα, φορώντας συνεχώς τη μάσκα τους και κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που υπεβλήθη και σε τεστ προσωπικά, ενώ σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε:

«Νομίζω ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση και κυρίως να σταματάμε τον δρόμο μετάδοσης αυτού του επικίνδυνου ιού. Ένας άλλος τρόπος πολύ βασικός, μοναδικός επιστημονικά είναι ο εμβολιασμός. Υπάρχει μια δυσλειτουργία στον εμβολιασμό, δεν υπάρχει καλή χωροταξική κατανομή των εμβολιαστικών κέντρων και θα έπρεπε να είναι πιο γρήγορος, πιο επιθετικός για να καλύψουμε στη μονάδα του χρόνου μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, να περιορίσουμε τον χρόνο μεταδοτικότητας.

Είναι απλά μαθηματικά επιδημιολογίας, κάτι που δεν συμβαίνει με τον αριθμό που πάμε, ευνοούμε δηλαδή δίνουμε χρόνο, στην ίωση, στον λοιμώδη παράγοντα να επιβιώνει, να μεταδίδεται, να δημιουργεί προβλήματα. Ενώ πρακτικά είναι δυνατό αυτό, δεν φαίνεται να συγκινούνται μηχανισμοί, κυρίως αυτοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης από αυτό το πρόβλημα.

Επομένως η καθυστέρηση αυτή μετατρέπεται σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Έτσι, για να τα πούμε τα πράγματα σκληρά. Εδώ εμείς συνεχίζουμε ως Αυτοδιοίκηση να κάνουμε ότι μπορούμε, ότι είναι στις δυνατότητες μας και στις αρμοδιότητές μας. Υπερβάλλουμε πολλές φορές εαυτόν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης διαρκώς συνεργαζόμαστε άριστα με όλους τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς λαμβάνοντας  όλα τα προληπτικά μέτρα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ως γνωστόν πολλοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι τόσο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όσο το Πολύκεντρο, καθώς και σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, ειδικά όταν οι συνθήκες το απαιτούν, καθώς επίσης κι αρκετές φορές ελεύθερα στον δρόμο drive through rapid test. Τώρα γίνονται εδώ στην κεντρική πλατεία, για να δίνουμε την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, δωρεάν, να εξετάζονται, γιατί είναι πολύ σημαντικό.

Θα κάνουμε παρέμβαση σε σχέση με τα εμβολιαστικά κέντρα και την επάρκεια των εμβολιασμών. Σε σχέση με το Νοσοκομείο επίσης πρέπει να πω ότι δεν είναι ότι …καλύτερο αυτή η δικαστική εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί μεταξύ διοίκησης και γιατρών αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα των παθολόγων. Και δεν αποτελεί και καλό στοιχείο, προγνωστικό παράγοντα, περί της έλευσης νέων γιατρών διότι δεν θα έρθουν παθολόγοι χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα στον Πύργο. Αφού δεν έχουν έρθει μετά από τόσους διαγωνισμούς, γιατί να έρθουν τώρα; Και ιδιαίτερα τώρα που έμαθαν ότι οι διοικήσεις κιόλας υποβάλλουν μηνύσεις στους παθολόγους! Ένας λόγος ακόμα να μην έρθουν είναι κάτι τέτοιο!

Και επιπλέον να σας πω ότι, οι μεσαίες θέσεις από αυτές που έχει προκηρύξει, είναι ειδικότητας παθολόγων. Άρα υπάρχουν πολλά κενά. Θα προκηρυχθούν πολλές θέσεις παθολόγων παντού. Έχουν λοιπόν πολλές επιλογές. Το λέω αυτό γιατί κρατάμε … «μικρό καλάθι» πάλι περί της έλευσης παθολόγων στο Νοσοκομείο του Πύργου. Όταν, εκ των προτέρων γνωρίζοντας το άγονο της διαδικασίας και δεν πράττουμε τίποτα να το κάνουμε γόνιμο. Κι όταν εκ των προτέρων ξέρουμε ότι αυτό θα είναι άγονο αλλά το …πανηγυρίζουμε γενικώς, τότε δεν νομίζω ότι έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν νομίζω…

Όπως και με τα Τμήματα του Πανεπιστημίου που όταν φωνάζαμε εμείς έγκαιρα στο Συμβούλιο Αιρετών ότι αποτελεί πρόβλημα όλης της Ηλείας, συνολικότερη. Κι ακόμα φωνάζαμε έγκαιρα ότι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας ήταν προφανές πως γίνονταν κινήσεις να τα πάρουν! Κάποιοι έκαναν …φιλοσοφικές αναλύσεις περί της χρησιμότητας της πολιτικής. Ξεκουνάτε από τους καναπέδες και κινηθείτε! Στην ιστορία δεν υπήρχε άλλη λύση ποτέ, εκτός από τις κινητοποιήσεις στη διεκδίκηση. Πρέπει να είναι ζωντανή η κοινωνία. Η δημοκρατία είναι χρέος και υποχρέωση του πολίτη να συμμετέχει. Όσο δεν συμμετέχει, δυστυχώς θα χάνει. Δεν υπάρχει λόγος να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Αλλά θα υφιστάμεθα τις συνέπειες, τις απώλειες υποδομών. Τότε όμως θα λέμε «δεν πειράζει» και μόνο θα κατηγορούμε τον τάδε και τον δείνα; Αντί να κατέβουμε σε ένα συλλαλητήριο, αντί να αγωνιστούμε μαζί! Τους καλούμε και τους ξαναπροσκαλούμε στο Συμβούλιο Αιρετών, τους εκλεγμένους – όχι τους διορισμένους – εκφραστές της Ηλείας. Αυτό που ξεκινήσαμε με τον δρόμο Πατρών – Πύργου και ακολούθησαν χιλιάδες κόσμου, και που μας εμποδίζει βέβαια η πανδημία αυτό το διάστημα, αλλά θα συνεχίσουμε για όσο κι όπου χρειαστεί όταν καλυτερεύσουν οι συνθήκες. Υπάρχει πάντα τρόπος να δείξουμε τη συλλογική δράση! Με αφορμή αυτή, καλώ σήμερα από εδώ όλες τις συλλογικότητες της Ηλείας να βγάλουν κείμενο καταγγελίας και διαμαρτυρίας σε όλες τις αρχές πανεπιστημιακές και πολιτικές για την απώλεια των τμημάτων Πύργου – Αμαλιάδας!».

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα μέλη του κλιμακίου, ο αριθμός των tests έφτασε τα 180 και έδειξαν όλα αρνητικά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: