ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Επ’ αμφιβόλω τίθεται ο ρόλος των αγροτών στην παραγωγική διαδικασία, το αγκάθι στη νέα κυβέρνηση
Επ’ αμφιβόλω τίθεται ο ρόλος των αγροτών στην παραγωγική διαδικασία, το αγκάθι στη νέα κυβέρνηση

Επ’ αμφιβόλω τίθεται ο ρόλος των αγροτών στην παραγωγική διαδικασία, το αγκάθι στη νέα κυβέρνηση


Στο καίριο ερώτηµα που τίθεται επιτακτικά αυτό τον καιρό είναι αν οι συσχετισµοί της επόµενης µέρας στο ευρύτερο πεδίο της διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής θα παίρνει υπόψη τη θέση και το ρόλο του αγρότη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο παρεµβατικός ρόλος των αγροτών έχει εξασθενήσει τόσο πολύ. Eίναι κάτι που παρατηρείται και στο διεθνές στερέωµα, στην Ελλάδα ωστόσο, ορισµένες εξελίξεις περί του θέµατος κινούνται σε επικίνδυνη τροχιά. 

∆ύο γεγονότα στο µέσον της εβδοµάδας, είναι ενδεικτικά του τρόπου µε τον οποίο εξελίσσεται το παιχνίδι. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την περασµένη Τετάρτη, η σύσκεψη για τα επιτραπέζια ροδάκινα έδειξε ότι οι αποφάσεις για το προϊόν λαµβάνονται ερήµην των παραγωγών. Το ίδιο και στην ηµερίδα για το ελαιόλαδο στο Ίδρυµα Ερευνών, λίγο – πολύ κατέστη σαφές ότι η τελευταίοι που ερωτώνται για τη µελλοντική οργάνωση του κλάδου και τις τύχες του προϊόντος είναι οι παραγωγοί.

Είναι πάντως καιρός τώρα που το «ξήλωµα» των συνεταιριστικών οργανώσεων σε συνδυασµό µε την ενίσχυση του ρόλου των διεπαγγελµατικών οργανώσεων, έχει αποδυναµώσει πλήρως τη φωνή των αγροτών σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Στοιχείο αυτής της εικόνας είναι και η µηδενική εκπροσώπηση -από ελληνικής πλευράς τουλάχιστον- αγροτών στη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής. Ιδιαιτέρως αδύναµη κρίνεται η παρουσία τους και στις λίστες των υποψηφίων για το εθνικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: