Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επέκταση Μεταφορικού Ισοδυνάμου και στα καύσιμα σε μικρά νησιά
Επέκταση Μεταφορικού Ισοδυνάμου και στα καύσιμα σε μικρά νησιά

Επέκταση Μεταφορικού Ισοδυνάμου και στα καύσιμα σε μικρά νησιά


Την εφαρμογή, Μεταφορικού Ισοδύναμου και για τα καύσιμα, σε μικρά νησιά του Αιγαίου ανακοίνωσε η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η έναρξη εφαρμογής της είναι από σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα αφορά τα νησιά Λήμνο, Οινούσσες, Θύμαινα, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδο, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά,  Κάλυμνο, Κίναρο, Λέβιθα, Μαθράκι, Μαράθι, Οθωνοί,  Τέλενδο και Ψέριμο.

Οδηγίες για τη συμμετοχή των δικαιούχων νησιωτών δίνει η ΓΓ Αιγαίου και συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι του μέτρου και κάτοχοι ΜΑΝ/ΜΑΝΕ θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους για το Μ.Ι. Καυσίμων, στην Πλατφόρμα της δράσης. Σε περίπτωση που δεν έχουν εκδώσει ΜΑΝ/ΜΑΝΕ, οφείλουν πρώτα να πιστοποιηθούν μέσω της Πλατφόρμας της δράσης για την απόκτηση τους, ώστε να καταστούν δικαιούχοι του μέτρου του Μ.Ι. .

Οι ωφελούμενοι μπορούν να προμηθεύονται επιλέξιμα υγρά καύσιμα επιδεικνύοντας την κάρτα τους με τον ΜΑΝ/ΜΑΝΕ στον πρατηριούχο, ο οποίος καταχωρεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης την σχετική απόδειξη των καυσίμων που προμηθεύτηκαν. Συγκεκριμένα, το μέτρο συμπεριλαμβάνει όλους τους τύπους αμόλυβδης βενζίνης (unleaded), όλους τους τύπους πετρελαίου κίνησης (diesel), το υγραέριο κίνησης (autogas) και το πετρέλαιο θέρμανσης (diesel θέρμανσης).

Η επέκταση στο σύνολο των μικρών νησιών της Ελλάδας, καθώς και η προσθήκη της Λήμνου και της Καλύμνου στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των Καυσίμων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην άρση των ανισοτήτων και στην πρόσθετη ανακούφιση για πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών αυτών για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών των καυσίμων. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται για τη στοχευμένη υλοποίηση του μέτρου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: