Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης - Το ετήσιο συνέδριο από την Εφημερίδα «Πατρίς»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης – Το ετήσιο συνέδριο από την Εφημερίδα «Πατρίς»
Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης - Το ετήσιο συνέδριο από την Εφημερίδα «Πατρίς» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης – Το ετήσιο συνέδριο από την Εφημερίδα «Πατρίς»

Η Εφημερίδα Πατρίς ως η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Ηλείας, της οποίας ο Αγροτικός τομέας παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά εσόδων της, προσεγγίζει ολιστικά και με μακρόπνοη αντίληψη τους αγρότες.

Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από την έκδοση του αγροτικού ενθέτου “Επί Γης” διοργανώνει το 2ο ετήσιο Συνέδριο με τίτλο “Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ηλείας στις 17:30 το απόγευμα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συγκεντρώνει διακεκριμένους επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστήμονες καθώς και στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας, προκειμένου να παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες. Τόσο για τη σημασία της αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. από όλα τα συνεργατικά σχήματα της χώρας.

Ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς καλείται να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ανταγωνιστικός στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική υποστήριξη αναμένεται να προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Το ΕΠΙ ΓΗΣ βρίσκεται για 2η συνεχόμενη χρονιά δίπλα στον αγροδιατροφικό τομέα και υποστηρίζει τα βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, με στόχο την αύξηση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και εξωστρέφειας του κλαδου.Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν τις αγορές, λόγω της υψηλής ποιότητάς τους, που οφείλεται τόσο στο μικροκλίμα της χώρας όσο και στις μεθόδους καλλιέργειας. Το «Ελλάδα 2.0» είναι η ευκαιρία ανάδειξης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Οι Ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας και τους στόχους της πρωτογενούς παραγωγής, στην καινοτομία και στη πράσινη μετάβαση της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, στους τρόπους και στις μεθόδους διείσδυσης και κοστολόγησης των αγροτικών προϊόντων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη σημασία της εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στη πριμοδότηση των συγχωνεύσεων και των εξαγορών μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και στις καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και στα προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων Ομιλητών είναι: ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και Υπεύθυνος του Ταμείου Ανάκαμψης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Foodstandard, Στέλιος Δρύς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Δρ. Σέρκος Α. Χαρουτουνιάν, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Δημήτριος Μελάς, ο C.E.O. του Mediterre Eurofood, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας Α.Ε.Σ. Α.Ε., Γεράσιμος Καλλιμώρος, ο Διευθυντής του ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων και Λαχανικών Χρήστος Βαλλιανάτος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ηλείας, Αναστάσιος Τσάκωνας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Πύργου, Δημήτρης Χατζής.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: