Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιχειρήσεις: 5.000 ευρώ για την κατασκευή e-shop – Τι “τρέχει” με τις επιδοτήσεις για θερμαντικά σώματα

Επιχειρήσεις: 5.000 ευρώ για την κατασκευή e-shop – Τι “τρέχει” με τις επιδοτήσεις για θερμαντικά σώματα

80 εκατ. ευρώ υπολογίζεται πως θα μοιραστούν σχεδόν 16.000 επιχειρήσεις για να στήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, τα γνωστά e-shop: Άλλο ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων που είναι στα «σκαριά» και αφορά αυστηρά στο λιανεμπόριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. «Τρέχει» και το πρόγραμμα αγοράς θερμαντικών σωμάτων για την εστίαση.

Έως και με 5.000 ευρώ μπορούν να επιδοτηθούν –και μάλιστα αναδρομικά- μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπολογίζεται να ανοίξει το επόμενο 10ημερο. Μέσω αυτού του προγράμματος θα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% η δαπάνη για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.

Τo συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα το «μοιραστούν» σχεδόν 16.000 επιχειρήσεις: Δεν αποκλείεται πάντως το κονδύλι που θα διατεθεί να αυξηθεί στο μέλλον αναλόγως και της ζήτησης.
Αυτή τη στιγμή ωστόσο, «τρέχει» ένα ανάλογο πρόγραμμα –το οποίο προβλέπει δηλαδή την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- για τον τομέα των υπηρεσιών:

Πρόκειται για την δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

5.000 ευρώ για… θερμαντικά σώματα
Σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα που αφορά στην επιχορήγηση για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων από εταιρείες εστίασης με το μέγιστο ποσό να φτάνει μέχρι και τα 5.000 ευρώ. Εδώ το σημείο «κλειδί» είναι πως η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι… αναδρομική, καλύπτει δηλαδή και αγορές από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του.

Και 5.000 ευρώ… αναδρομικά
Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει μέρος του κόστους απόκτηση θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου, όπως:

  • Υγραερίου
  • Ηλεκτρικό
  • φυσικού αερίου
  • πάνελ υπερύθρων
  • αλογόνου

ή άλλο, αυτόνομο/μεμονωμένο ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις για τη συγκεκριμένη δράση μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00.

Αυτές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τηνπλατφόρμα https://heating-devices.mindev.gov.gr

Οι ΚΑΔ προς ενίσχυση είναι οι:

56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10
56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20
56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

πηγή enikonomia.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: