Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιδότηση καυσίμων: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι- Μπόνους για τη χρήση ψηφιακής κάρτας
Επιδότηση καυσίμων: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι- Μπόνους για τη χρήση ψηφιακής κάρτας

Επιδότηση καυσίμων: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι- Μπόνους για τη χρήση ψηφιακής κάρταςΟι όροι και οι προϋποθέσεις για ιδιοκτήτες και οχήματα – Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα

Τη διαδικασία επιδότησης των καυσίμων με ποσό από 30 έως 50 ευρώ φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά, προβλέπεται ότι παρέχεται οικονομική διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Η ρύθμιση προβλέπει επίσης μπόνους 5 ευρώ στο ποσό της ενίσχυσης σε όσους κάνουν χρήση ψηφιακής κάρτας για την αξιοποίηση της επιδότησης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, επιδοτείται το κόστος και για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (Diesel) κίνησης με 0,12 ευρώ ανά λίτρο για το μήνα Απρίλιο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Επιδότηση ανά περιφέρεια

Η επιδότηση ανέρχεται σε:

– 40 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

– 50 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– 30 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα

– 35 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλία

Μπόνους 5 ευρώ στην ψηφιακή κάρτα

Όσοι επιλέξουν την πίστωση του ποσού σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα – δηλαδή τον ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής – θα έχουν μπόνους 5 ευρώ. Έτσι θα δικαιούνται:

– 45 ευρώ για αυτοκίνητο (55 στα νησιά)
– 35 ευρώ για μοτοσικλέτες (40 ευρώ στα νησιά)

Ένας δικαιούχος ανά όχημα

Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο:

-σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα,
– σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Η επιδότηση μπορεί να προσαυξηθεί κατά 5 ευρώ σε όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα.

Η διαδικασία εγγραφής

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του-διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο αϊτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής διαλειτουργεί με τα απαραίτητα μητρώα, και ιδίως, με το Φορολογικό Μητρώο και το Μητρώο Αυτοκινήτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος και μοτοσικλέτας, ασφάλισης και πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: