Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιμελητήριο Ηλείας: «Δεν αρμόζει στην Ηλεία να βρίσκεται στο περιθώριο…»
Το Επιμελητήριο Ηλείας προειδοποιεί για επερχόμενο πλήγμα στον πρωτογενή τομέα του νομού - ΗΛΕΙΑ ΤV

Επιμελητήριο Ηλείας: «Δεν αρμόζει στην Ηλεία να βρίσκεται στο περιθώριο…»

Το Επιμελητήριο Ηλείας εντάχθηκε χθες στον «χορό» των αντιδράσεων για τον αφανισμό του Νομού από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ο οποίος επιβεβαιώθηκε μετά την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων και αναμένεται να οριστικοποιηθεί ίσως και μέχρι αύριο μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι προς υπογραφή.

Στην επιστολή, την οποία απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων  κα. Νίκη Κεραμέως και την οποία κοινοποίησε και στους Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Βουλευτές Ν. Ηλείας και Δήμαρχους Ν. Ηλείας αναφέρονται τα εξής:

«Κυρία Υπουργέ,

Η εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ‘‘εξαφάνιση της Ηλείας’’ από τον ακαδημαϊκό χάρτη μας αφήνει εμβρόντητους.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις όλων των φορέων του τόπου, δεν δόθηκε καμία πειστική απάντηση στο καθολικό αίτημά μας.

Την εποχή που όλοι προσβλέπουν στη σύνδεση επιστήμης και παραγωγής και όλες οι δράσεις καινοτομίας σχετίζονται με υψηλό γνωστικό επίπεδο στελεχών, τέτοιες ενέργειες μας στερούν τις προσδοκίες για καλύτερο αύριο.

Για την πολυπόθητη ανάπτυξη της Ηλείας δεν αρκούν πλέον μόνο οι φυσικοί πόροι, τους οποίους ο νομός μας διαθέτει σε αφθονία. Εξίσου απαραίτητο είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο, εν αντιθέσει με τους φυσικούς πόρους, δεν κληροδοτείται στις επόμενες γενεές ως «δημόσιο αγαθό», παρά καλλιεργείται διαρκώς μέσω επενδύσεων στην εκπαίδευση και την παιδεία.

Εφόσον, ορθώς, ευαγγελιζόμαστε τη μετάβαση, σε εθνικό επίπεδο, σε μια νέου τύπου οικονομία, που θα βασίζεται στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, δεν νοείται, την ίδια στιγμή, να προβαίνουμε σε ενέργειες που οξύνουν περαιτέρω τις περιφερειακές και οικονομικές ανισότητες.

Ας αναλογιστούν, επιτέλους, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πως οι ευθύνες είναι ιστορικές και πως δεν αρμόζει σε μια περιοχή, όπως η Ηλεία, με ιστορία αιώνων, φυσικό κάλλος και αξιοζήλευτους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, να βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, στο περιθώριο των εξελίξεων…»

ΦΩΤO ΕPIMELHTHRIO SXOLES 1-2

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: