Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Επιμελητήριο Ηλείας: Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή

Επιμελητήριο Ηλείας: Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή

Προς

  1. Υπουργό Αγροτικής

              Ανάπτυξης & Τροφίμων

                                                                        κ. Βορίδη Μαυρουδή

  1. Πρόεδρο ΕΛΓΑ

                                                                                                     κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κύριοι ,

Μετά το μεγάλο κύμα καύσωνα το τριήμερο 16 έως 18 Μαΐου 2020, παρατηρούνται ιδιαίτερα αυξημένες ζημίες στην ελαιοπαραγωγή του νομού Ηλείας με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανησυχίες από τους ελαιοπαραγωγούς.

Την συγκεκριμένη εποχή ο καύσωνας βρήκε τα ελαιόδεντρα στην φάση καρπόδεσης, με αποτέλεσμα να πληγεί η προσδοκώμενη παραγωγή.

Στις 20 Μαΐου μετά από πρόσκληση προς τον ΕΛΓΑ Πάτρας, επισκέφτηκε χωριά του νομού ο επόπτης του ΕΛΓΑ, και έγιναν έλεγχοι – επισημάνσεις στα χωριά Βαρβάσαινα , Αλφειούσα κ.α. και σήμερα 26 Μαΐου συνεχίστηκαν έλεγχοι και στα χωριά του Δ. Ωλένης.

Ο επόπτης ανέφερε ότι υπάρχει θέμα, με μια πρώτη εκτίμηση των καλλιεργειών αλλά το μέγεθος θα φανεί σε 10 με 15 ημέρες, όπου με νέους ελέγχους – επισημάνσεις θα γνωρίζουμε επακριβώς το μέγεθος της ζημίας.

Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί σημαντική ζημιά στην καρπόδεση  σας παρακαλούμε να καλυφθεί η ζημιά των παραγωγών μέσω των κρατικών ενισχύσεων  ΠΣΕΑ, γιατί εκτός από την χαμηλή περσινή τιμή του ελαιολάδου έρχεται νέο πλήγμα στην φετινή παραγωγή με αποτέλεσμα την μεγάλη  μείωση του προσδοκώμενου αγροτικού εισοδήματος.

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: