Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στην Π.Υ Πύργου - Παραχώρηση οχήματος UNIMOG
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στην Π.Υ Πύργου – Παραχώρηση οχήματος UNIMOG

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στην Π.Υ Πύργου – Παραχώρηση οχήματος UNIMOG

Ουσιαστική και τυπική παραχώρηση οχήματος UNIMOG

από την Π.Ε Ηλείας στην Π.Υ Πύργου

   Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του οχήματος UNIMOG U400 στο Πυροσβεστικό Σώμα, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

   Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος και ο Διοικητής της Π.Υ Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο για την διαρκή στήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναφερόμενοι στις επιχειρησιακές δυνατότητες του μικρού σε όγκο, αλλά μεγάλων δυνατοτήτων οχήματος, εξήγησαν πως είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο και ευέλικτο όχημα, γεγονός που του επιτρέπει να επεμβαίνει το ίδιο αποτελεσματικά σε συμβάντα σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές αλλά και στον αστικό ιστό, σε στενούς δρόμους και γειτονιές.

   Το εν λόγω όχημα, δωρεά της Αυστραλιανής Κυβέρνησης μετά τις φωτιές του 2007, παραχωρήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην (τότε) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και έκτοτε αξιοποιείται για τις ανάγκες πυρόσβεσης της Π.Υ Πύργου. Η μεταβίβασή του, και τυπικά με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Πυροσβεστικό Σώμα, λύνει μια σειρά γραφειοκρατικών ζητημάτων και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα πλήρους ένταξής του στον πυροσβεστικό στόλο και στην σουίτα λογισμικού ENGAGE IMS/CAD/ARLS της Π.Υ Πύργου, για την μέγιστη αξιοποίηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του οχήματος.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, σημείωσε πως η ουσιαστική, οριστική και τυπική πλέον, παραχώρηση του οχήματος στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Π.Σ και οι Π.Υ Ηλείας, με τον συντονισμό ικανών αξιωματικών και αξιόμαχων πυροσβεστών, χαρακτηρίζοντας «ορθή και σοφή» την απόφαση της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την διατήρηση του κ. Σολδάτου στην θέση του Διοικητή των Π.Υ Ηλείας. Τους ευχαρίστησε θερμά για την άψογη συνεργασία και ευχήθηκε καλή αντιπυρική περίοδο σε όλο το προσωπικό.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: