Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλου, στις εγκαταστάσεις ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλου, στις εγκαταστάσεις ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού

Συνάντηση με μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενους του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού – Αλφειού, είχε σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, με αφορμή την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

   Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην οδό Αλφειού στον Πύργο, και συζήτησε με τον Πρόεδρο, Αντώνη Γιαχαλή, τον Διευθυντή Δημοσθένη Αλεξόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συντηρήσεων Γιώργο Καρακίτσο και άλλους εργαζομένους. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για την δοκιμαστική διοχέτευση νερού, από χθες Κυριακή 11 Απριλίου, στις αρδευτικές διώρυγες της ζώνης Πηνειού, που έδωσε τη δυνατότητα στους αγρότες-παραγωγούς να αρδεύσουν τις καλλιέργειες τους. Η παροχή νερού και η λειτουργία των αντλιοστασίων αρχικά γίνεται σε δυο βάρδιες, ενώ σταδιακά θα αυξηθούν σε τρεις, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Παράλληλα, εξήγησαν στον Αντιπεριφερειάρχη πως, τα μικροπροβλήματα που εντοπίστηκαν, ήταν αναμενόμενα και συνηθισμένα κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής διοχέτευσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Όσον αφορά δε, την άρδευση των ΤΟΕΒ της ζώνης Αλφειού, εξήγησαν στον κ. Γιαννόπουλο πως ο ΓΟΕΒ, από την προσεχή εβδομάδα, κι αφού διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ, θα μπορεί να διοχετεύσει νερό και στις διώρυγες της εν λόγω ζώνης.

   Τέλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα ζητήματα που αφορούν συνολικά στη λειτουργία του Οργανισμού και τα δίκτυά του, ενώ τέθηκε το θέμα της επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εκσυγχρονισμού των υποδομών, προκειμένου, αφενός να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ΤΟΕΒ και κατ’ επέκταση στους καλλιεργητές, και αφετέρου να εξοικονομηθούν πόροι και ενέργεια. Ζητήματα για τα οποία ο κ. Γιαννόπουλος είναι ήδη ενήμερος και εξετάζει τρόπους διευθέτησής τους.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: