Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Δασονομείο Ζαχάρως
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Δασονομείο Ζαχάρως

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Δασονομείο Ζαχάρως

Στο προσκήνιο η προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου, οι δασικοί χάρτες και η αναθεώρηση του Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2021

Επίσκεψη στο Δασονομείο Ζαχάρως πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπου συναντήθηκε με το στελεχιακό δυναμικό του Δασονομείου, αλλά και το Δασάρχη Ολυμπίας, κ. Γιακουμή Βασίλη. Συζήτησαν επί μιας ευρείας ατζέντας θεμάτων και έθεσαν στο «τραπέζι» τη διαδικασία αναθεώρησης του συστήματος του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα εκκρεμή ζητήματα των δασικών χαρτών, καθώς και την προετοιμασία της Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. 

Π.Δ. Κυπαρισσιακού Κόλπου – Διαδικασία Αναθεώρησης 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους, συζήτησαν για το καθεστώς προστασίας που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, μιας και το Δασονομείο διαχειρίζεται δασικές περιοχές που εμπίπτουν στην χωρική αρμοδιότητα του Π.Δ.. Η κα Βουλευτής ενημέρωσε ότι βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία εκπόνησης ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης με σκοπό να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα. Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο από το μελετητή και θα ακολουθήσει η διαδικασία διαβούλευσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο κατάλληλο πλαίσιο προστασίας των περιοχών  Natura 2000. 

Δασικοί χάρτες 

Αντικείμενο λεπτομερούς συζήτησης αποτέλεσαν και τα εναπομείναντα θέματα και οι εκκρεμότητες επί των δασικών χαρτών που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Θέματα για τα οποία η Δρ. Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εδώ και αρκετό διάστημα, ώστε να επιλυθούν οριστικά.

Προετοιμασία για την Αντιπυρική Περίοδο 

Την προετοιμασία και τις ανάγκες του Δασονομείου Ζαχάρως, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει, συζήτησε, ακόμη, η κα Βουλευτής με το προσωπικό της Υπηρεσίας, ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί κατάλληλα το δασικό κεφάλαιο της περιοχής μας. Σε μια συμβολική κίνηση, η Δρ. Αυγερινοπούλου προχώρησε σε δωρεά εξοπλισμού για την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας του Δήμου Ζαχάρως. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: