Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρχ.Ολυμπία και οι θετικές προοπτικές που ανοίγει
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρχ.Ολυμπία και οι θετικές προοπτικές που ανοίγει

Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρχ.Ολυμπία και οι θετικές προοπτικές που ανοίγει

Τζορτζ Τσούνης:«Η Αρχαία Ολυμπίαμπορεί να προσελκύσει επενδυτές»

-Η επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ και οι θετικές προοπτικές που ανοίγει

Η Αρχαία Ολυμπία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως παρατήρησε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Τζορτζ Τσούνης, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΟΔήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος υποδέχθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου τον κ. Τσούνη, ευχαριστώντας τον για την ανταπόκριση που έδειξε στην πρόσκληση που του είχε αποστείλειπριν λίγους μήνες. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσία Βουλευτών και φορέων του τόπου, ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στις διαχρονικές οικουμενικές αξίες που κληροδότησε στον κόσμο η Ολυμπία, τονίζοντας ότι από αυτό τον τόπο ξεκινά ουσιαστικά το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στον κόσμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

All-focus

Τόνισε ότι η σημερινή Ολυμπία, τόσο με τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, όσο και με το ιδιαίτερου κάλλους φυσικό περιβάλλον, προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, όμως θα μπορούσε να προσελκύσει ακόμη περισσότερους, αν μπορέσει να καταστεί παγκόσμιο κέντρο παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, με τις κατάλληλες υποδομές που διεκδικεί. Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα αποκατάστασης που αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει να περιλαμβάνει ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα για την ανασυγκρότηση της περιοχής, θεωρώντας ότι επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν κίνητρα για να επενδύσουν στην Ολυμπία. Τέλος, εξέφρασε την ευχή να ξεκινήσει μέσα από αυτή την πρώτη συνάντηση ένα νέο επίπεδο σχέσεων της Ολυμπίας με τις ΗΠΑ και την Πρεσβεία της στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσούνης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι είναι χαρά του να επισκέπτεται την Ολυμπία, την οποία είχε επισκεφθεί στα παιδικά του χρόνια, ευρισκόμενος για διακοπές στις κατασκηνώσεις του Ιονικού Χωριού ΓλύφαςΒαρθολομιού. Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα βιώματά του εκείνα τον ακολουθούν πάντα, πλέκοντας το εγκώμιο της Ηλείας ως ένας τόπος ιδιαίτερα χαρισματικός και ελκυστικός, που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συμφώνησε και με την άποψη ότι και στο επίπεδο των διεθνών σπουδών η Ολυμπία μπορεί να προσελκύσει σπουδαστές απ’ όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι τριάντα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν αναπτύξει προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για επενδύσεις στον τουρισμό είναι να βελτιωθούν οι υποδομές και η προσβασιμότητα. Αν λυθούν αυτά τα ζητήματα, πρόσθεσε, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ανταπόκριση, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί επιχειρηματίες αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο και η Ολυμπία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, κυρίως στον τουρισμό, τον αθλητισμό και σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Τέλος, υποσχέθηκε από την πλευρά του να συμβάλει στην προσπάθεια του τόπου για ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι πλέον θα είναι φίλος της Ολυμπίας, επισημαίνοντας και την ιδιαίτερη αγάπη του Προέδρου Μπάιντεν για τη χώρα μας, ιδίως για την Πελοπόννησο.

All-focus
All-focus

Στη συνάντηση έκαναν σύντομες τοποθετήσεις οι Βουλευτές κ.κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Μαρία Μπίλια και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, οι οποίοι, αναφέρθηκαν σε ευρύτερα ζητήματα της Ηλείας. Ο κ. Τσούνης μετά το πέρας της συζήτησης είχε συνάντηση στην Ολυμπία και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Λίγο πριν την αναχώρησή του από το Δημαρχείο, ο κ. Τσούνης αντάλλαξε αναμνηστικά δώραμε τον κ. Γεωργιόπουλο,όπως επίσης και με τον Μητροπολίτη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ηΕπιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνακα Μαρία Όλσον, η Ακόλουθος της Πρεσβείας κα ΛιζΠάρσον, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Σωτήρης Παπαηλιού, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ροϊδούλα Αντωνοπούλου, ΠέτροςΓιαννακόπουλος και Φώτης Κωσταριάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Καρυώτης, κ.α.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στην Ολυμπία, ο Αμερικανός Πρέσβηςξεναγήθηκε στις ομορφιές του τόπου και αναχώρησε αργά το απόγευμα.

All-focus
All-focus
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: