Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επίσκεψη του «σπιράλ» στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας – ΦΩΤΟ | Ειδησεις
Επίσκεψη του «σπιράλ» στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Επίσκεψη του «σπιράλ» στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας – ΦΩΤΟ | Ειδησεις


Επισκέψεις σε όλες τις θεατρικές επιχειρήσεις της Πάτρας ξεκίνησε πρόσφατα η δημοτική παράταξη «σπιράλ». Οι στόχοι πολλοί: συζητήσεις με τους θεατρικούς επιχειρηματίες της πόλης και καταγραφή της σημερινής κατάστασης, γνωριμία με τις ομάδες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται γύρω από τη θεατρική παραγωγή και δράση, προβληματισμός γύρω από τη θεατρική δραστηριότητα στην πόλη και τις προοπτικές στη μετά covidεποχή, διαμόρφωση ενός προγράμματος που άπτεται της αυτοδιοίκησης και των πρωτοβουλιών που αξίζει να παίρνει ένας σύγχρονος δήμος σε σχέση με τους δημιουργούς και το πολιτιστικό επιχειρείν.

Στις τρεις πρώτες συναντήσεις ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς συνοδευόταν από την Εύη Μαμίδη, συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Πολιτισμός, την Άκια Σταμάτη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και μέλη του #Πολιτισμός της παράταξης (Γεωργία Ηλιοπούλου, ΣεσίλιαΧαρμπίλα, Αλέκα Ράπτη, Ηλίας Ηλιόπουλος).

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Μηχανουργείο» (Ευμήλου 2) η αντιπροσωπεία του σπιράλ συναντήθηκε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γεράσιμο Ντάβαρη, ο οποίος διευθύνει το χώρο. Η επόμενη επίσκεψη έγινε στο Κέντρου Πολιτισμού «Όροφως» (Όθωνος Αμαλίας 112). Την καλλιτεχνική διευθύντρια του νέου θεατρικού χώρου, ηθοποιό, σκηνοθέτη και ενδυματολόγο Ελένη Καραμούζη πλαισίωναν οι συνεργάτες της Έφη Κεραμίδα – ηθοποιός, σκηνοθέτης και Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος – τεχνικός του θεάτρου.

Τέλος, στις «Γραμμές Τέχνης» (Μαιζώνος 271) ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Κανδηλιώτης σύστησε στους επισκέπτες του την ομάδα των κύριων συνεργατών του: Δημήτρη Χουρδούμη – ηθοποιός, Λαμπρινή Ζώτου – ηθοποιός, Ελένη Φιλιπποπούλου – ηθοποιός, υπεύθυνη socialmedia, Ιωάννα Καλλιαμπάκου – υπεύθυνη παραγωγών, Γιώργο Επιτροπίδη  – ηθοποιός, Ελευθερία Παναγιωτοπούλου –σκηνογράφος, ενδυματολόγος, Άλκηστις Παναγιωτοπούλου – εικαστικός, Ανδρέα Παπαγιαννόπουλο – ηχολήπτης, φωτιστής, Άρτεμις Χαραλαμπίδη – χορογράφος, Νίκο Δεληβοριά – πιανίστας και ΑντριάναΓουλιμή – τραγουδίστρια.

Επίσκεψη του «σπιράλ» στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Όλες οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από ζητήματα που αφορούν τη θεατρική ζωή της πόλης, τη θεατρική κουλτούρα της Πάτρας και τις ανησυχίες της εποχής, καλλιτεχνικές και μη. Θίχτηκαν επίσης ζητήματα όπως το ερασιτεχνικό θέατρο, ο σημερινός ρόλος του ΔΗΠΕΘΕ, η σχέση του δήμου και των ανθρώπων του πολιτισμού κ.α.Τις επόμενες εβδομάδες το σπιράλ σκοπεύει να επισκεφτεί και τα υπόλοιπα θέατρα της Πάτρας, προκειμένου να προκύψει μία πλήρης καταγραφή χώρων και απόψεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: