Επίσκεψη Β. Γιαννόπουλου - Λ. Δημητρογιάννη στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Τριανταφυλλιά
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επίσκεψη Β. Γιαννόπουλου – Λ. Δημητρογιάννη στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Τριανταφυλλιά

Επίσκεψη Β. Γιαννόπουλου – Λ. Δημητρογιάννη στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Τριανταφυλλιά

 Τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Π.Ε Ηλείας, στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, ενόψει της έναρξης λειτουργίας της, η οποία θα δώσει την ενδεδειγμένη επιστημονική λύση, στο χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, για πολλές δεκαετίες.

   Την ξενάγηση στους χώρους της Μονάδας, έκαναν οι Γενικοί Διευθυντές της κατασκευάστριας εταιρείας και της εταιρείας που έχει την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας, Τζούλη Γκαμαράζη και Θεόδωρος Τιμπλαλέξης αντίστοιχα, με συνεργάτες τους. Οι δυο Αντιπεριφερειάρχες ξεναγήθηκαν στις υποδομές της Μονάδας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του έργου, τα στάδια επεξεργασίας των απορριμμάτων καθώς και για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η λειτουργία της, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

   Παρόντες στην ξενάγηση ήταν επίσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Δ.Ε Λυκούργος  Σταματελάτος και Ζώης Σπηλιόπουλος, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Ηλείας Σπυρίδων Τσεπενέκας και Ελένη Αντωνοπούλου, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση και επίβλεψη του έργου, καθώς επίσης ο Χρήστος Παπαγεωργίου από τον Δήμο Ήλιδας. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ξενάγησης, ο κ. Τιμπλαλέξης, αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τις δυο Υπηρεσίες, γεγονός που  αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής στο σύνολό της, για την λειτουργία της Μονάδας.

   Πρόκειται για μια σύγχρονη Μονάδα, η οποία εντάσσεται στην λογική της κυκλικής οικονομίας, η πέμπτη στην Ελλάδα, και η μοναδική τέτοιων προδιαγραφών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τους κ.κ Γιαννόπουλο και Δημητρογιάννη να κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, αναγνωρίζοντας και επισημαίνοντας τα πολλαπλά σημαντικά οφέλη που θα έχει για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: