Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιστολή Ν.Δημάκη προς Greenpeace Greece

Επιστολή Ν.Δημάκη προς Greenpeace Greece

Αξιότιμοι κύριοι της Greenpeace Greece, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που επικοινωνώ μαζί σας και κυρίως σας τιμώ για το έργο σας και την προσφορά σας στην κοινωνία.

Ονομάζομαι Δημάκης Νικόλαος, είμαι μόνιμος κάτοικος Ανδραβίδας Ν.Ηλείας και επικοινωνώ μαζί σας, στα πλαίσια της έντονης δραστηριότητάς μου, ώς Ενεργού Πολίτη.

Στόχος της επικοινωνίας είναι(και κυρίως μετά την επίσημη έγγραφη απάντηση που έλαβα απο την Πολεμική Αεροπορία προσφάτως), η αναζήτηση στοιχείων, σχετικά με τα “Νατοικά” καύσιμα JP8, τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα πολεμικά αεροσκάφη και συγκεκριμένα στοιχείων, που να συσχετίζουν τα συγκεκριμένα καύσιμα με την υγεία του ανθρώπου, κυρίως αυτών που κατοικούν στις περιοχές κοντά στις αεροπορικές βάσεις, όπως αυτή της Ανδραβίδας(117ΠΜ).

Είναι γνωστό, οτι τα καύσιμα JP8, αποτελούνται κατά 99,8% απο κηροζίνη και παράλληλα περιέχουν μια ολόκληρη σειρά απο προσθετικά(πχ Benzol), τα οποία οφείλουν να εμποδισουν το πάγωμα, την οξείδωση, την διάβρωση ή την ηλεκτροστατική φόρτιση του κινητήρα.

Το συγκεκριμένο καύσιμο, είναι ικανό για χρήση, κάτω απο οποιεσδηποτε κλιματολογικές συνθήκες, δεν εκρήγνυται εύκολα και καίγεται σε υψηλές θερμοκρασίες, σε σχεση με τα συμβατικά καυσιμα και το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον, προκύπτει απο πολλές και διάφορες επιστημονικές αναφορές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διασημο καθηγητή Τοξικολογίας Otmar Wassermann, θα πρέπει να θεωρείται ώς βέβαιο, πως στην χημική σύνθεση του JP8, ανάμεσα σε πολλά αλλα πρόσθετα, βρίσκεται και το εξαιρετικά τοξικό 1,2-Διβρωμοαιθάνιο, για το οποίο πειράματα σε ζωα, εδειξαν πώς προκαλεί καρκίνο.

Το ίδιο εικάζεται, οτι συμβαίνει και στον ανθρώπινο οργανισμό.Υποστηρίζεται, οτι η εισπνοή της συγκεκριμένης χημικής ενωσης, μπορεί να προκαλέσει οιδήματα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου, καθώς και στα όργανα που συμμετέχουν σε αυτό, πονοκεφάλους, αδυναμία συγκέντρωσης, κόπωση, προσωρινή αύξηση αρτηριακής πίεσης, προβλήματα ισορροπίας και προσανατολισμού, η επαφή με το δερμα, επισης προκαλεί ερεθισμούςκαι κάψιμο και κυρίως, το 1,2-Διβρωμοαιθάνιο, έχει παρατηρηθεί σε περιοχές γυρω απο τα πολεμικά αεροδρόμια, δηλητηριάζει τα υπόγεια ύδατα σε μεγάλη έκταση.

Αξιότιμοι κύριοι, μετά τα ανωτέρω, θα ήθελα να πληροφορηθώ απο τον εμπειρότατο, καθώς και εγκυρότατο οργανισμό σας, όλες τις πληροφορίες που έχετε στην διαθεσή σας για τα εν λόγω καύσιμα και τα προσθετά τους, και πώς αυτά γνωρίζετε οτι επηρεάζουν αρνητικά, τόσο το περιβάλλον, οσο και την υγεία του ανθρώπου;;

Υπάρχουν μελέτες που έχετε στην διαθεσή σας, απο τις οποίες να προκύπτει, κάποια τετοιου είδους συσχέτιση;;

Γνωρίζω για παράδειγμα επίσης, οτι το θέμα εχει τεθεί ώς γραπτό ερώτημα στην Ευρωβουλή το 2008 απο την ομάδα Γερμανών Οικολόγων και είμαι σε αναζήτηση των απαντήσεων που δοθηκαν.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο να μου πείτε, αν το παραπάνω θέμα έχει απασχολήσει στο παρελθόν τον Οργανισμό σας, σε παγκόσμιο επιπεδο βεβαίως, και σε τι συμπεράσματα εχει καταλήξει;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω με μεγάλη μου χαρά στην διαθεσή σας, για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση ή πληροφορία.

Με βαθύτατη εκτίμηση και απεριόριστο σεβασμό.

ΔΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

(τηλ επικοινωνίας 6950441442).

Παρακαλώ, όπως μου δοθεί αριθμός πρωτοκολλου, ηλεκτρονικά

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: