Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Είναι πια σαφές ότι είναι προειλημμένη η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου   Πατρών για τη μεταφορά του Τμήματος  Γεωπονίας  αλλά και συνολικά τον αποκλεισμό της Ηλείας από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας μετά την απόφαση της Επιτροπής  Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών  και των δημόσιων θέσεων του Πρύτανη.

Παράλληλα οι τελευταίες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Παιδείας δείχνουν ξεκάθαρα τη σύμπλευση του Υπουργείου με τη Σύγκλητο. Άλλωστε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δε στήριξε την ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων αλλά θεσμοθέτησε με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα, την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα οδηγήσει στη μείωση των φοιτητών κατά 24.000.

Δυστυχώς για το Δήμο μας τα εύκολα λόγια τελείωσαν, οι θέσεις όλων καταγράφηκαν, τα συμπεράσματα έχουν βγει. Είναι πια ώρα οι πολίτες της Ήλιδας να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όσους σχεδιάζουν την Ακαδημαϊκή ερήμωση της πόλη μας, να αντιδράσουν μαζικά και συλλογικά υπερασπιζόμενοι το  μέλλον του τόπου μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών, οφείλουν να δείξουν με την έμπρακτη στάση τους τη συμπόρευσή τους με την κοινωνία, με την άμεση απόφαση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο για διοργάνωση μαζικής αντίδρασης για τη υπεράσπιση του Γεωπονικού Τμήματος στην Αμαλιάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερασπίζεται το δικαίωμα του Ηλειακού λαού να διατηρηθούν, να ενισχυθούν και να εμπλουτιστούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, που  θεσμοθέτησε ως κυβέρνηση το 2019 με τον Ενιαίο χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης, σεβόμενη τις ανάγκες αλλά και τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινωνιών. Αυτή την παρακαταθήκη για τον τόπο μας καλούμαστε όλοι να την υπερασπιστούμε.

ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

                                                                             Οργάνωση Μελών Ήλιδας

21/3/2021

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: