Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιστρεπτέα 6: Στο μικροσκόπιο οι αιτήσεις – Ερχεται Επιστρεπτέα 7

Επιστρεπτέα 6: Στο μικροσκόπιο οι αιτήσεις – Ερχεται Επιστρεπτέα 7

Τα κριτήρια για να μην απορριφθούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Στον δρόμο και η Επιστρεπτέα 7

ην ώρα που οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 έφτασαν τις  721.395 αιτήσεις, έναντι των 732.000 του πέμπτου κύκλου, το οικονομικό επιτελείο αφενός σχεδιάζει την άμεση έναρξη των ελέγχων των αιτήσεων κι αφετέρου προετοιμάζει και τον έβδομο κύκλο.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι στον προηγούμενο γύρο απορρίφθηκε το 51% των αιτήσεων, με αποτέλεσμα μόλις 380.000 επιχειρήσεις να μοιραστούν τελικά το 1,5 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ήδη την άμεση διενέργεια των ελέγχων των αιτήσεων και αν οι επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν μέρος από την «πίτα» των 500εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής το 50% των ενισχύσεων θα θεωρηθεί ως επιχορήγηση. Ως μήνας αναφοράς θα είναι ο Ιανουάριος, δηλαδή θα συγκριθεί ο περυσινός Ιανουάριος του 2020 με τον Ιανουάριο του 2021 και εφόσον προκύπτει μείωση εσόδων άνω του 20% τότε η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα είναι θεωρείται δικαιούχος.

Το ελάχιστο διαμορφώνεται σε 500 ευρώ και το μέγιστο σε 50.000 ευρώ.

Για ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 500-1.000 ευρώ σε συνάρτηση με τον τζίρο, ενώ για κλειστές επιχειρήσεις σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζόμενων τα ελάχιστα ποσά διαμορφώνονται από 1.000 (χωρίς εργαζόμενους) έως 8.000 ευρώ (πάνω από 20 εργαζόμενοι).

Ερχεται και η Επιστρεπτέα 7

Εν τω μεταξύ, εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα, για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αυτή τη φορά, το ύψος του οποίου θα κυμαίνεται περί το 1 δισ. ευρώ. Η καταβολή της ενίσχυσης προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο και θα προβλέπει αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, εντός του Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ imerisia.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: