Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιθεώρηση Παπαθανάση – Λυμπέρη στις εγκαταστάσεις στην Τριανταφυλλιά

Επιθεώρηση Παπαθανάση – Λυμπέρη στις εγκαταστάσεις στην Τριανταφυλλιά

Το καλοκαίρι παραδίδεται το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης  και ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Παπαθανάσης, ξεναγήθηκε στους χώρους της εγκατάστασης, ενημερώθηκε  από τον Δήμαρχο Ήλιδας και εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας,  για το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να απεργάζεται το σύνολο των απορριμμάτων που παράγεται στην Ηλεία.

Όπως ειπώθηκε, το εργοστάσιο βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και αναμένεται έως τα τέλη του καλοκαιριού να παραδοθεί προς χρήση.

Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν οι βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

«Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε»

Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Επιθεωρήσαμε με τον υπουργό τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων όπου έχει αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία επιμέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού. Εναπόκειται ο συντονισμός όλων των μονάδων, από την είσοδο των απορριμμάτων, τη μηχανική διαλογή  την αναερόβιο χώνεψη των οργανικών για παραγωγή βιοαερίου και ενέργειας καθώς και η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η επεξεργασία απορριμμάτων για να ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού η επεξεργασία του συνόλου των απορριμμάτων της Ηλείας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας που μας περνά στο επίπεδο των κοινωνιών της χώρας που επεξεργάζονται με φιλικό προς το περιβάλλον και πολιτισμένο τρόπο τα απορρίμματα τους. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ενεργειακό αποτύπωμα αλλά και με τη διάσημη ανάπτυξη σε οτιδήποτε σχεδιαστεί για το επιχειρείν πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα. Το σύνθημά μας συνεχίζει να είναι ” ενωμένοι οι φορείς και οι παράγοντες του νομού” για να θέσουμε και να  πετύχουμε στόχους σε όλους τους τομείς που υστερούμε».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: