Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολική Αιγιάλειας: «Αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την υγεία μας» | Ειδησεις
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολική Αιγιάλειας: «Αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την υγεία μας»

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολική Αιγιάλειας: «Αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την υγεία μας» | Ειδησεις


Ψήφισμα με θέμα την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας εξέδωσε η Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας.

Το ψήφισμα προέκυψε στην πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και στην οποία παραβρέθηκε και η δικηγόρος της Ζωή Κωνσταντοπούλου, που όπως σημειώνεται η συμβολή της στον αγώνα των κατοίκων είναι ανεκτίμητη.

Κεντρικό σύνθημα της Συνέλευσης ήταν «Αγωνιστήκαμε – Δικαιωθήκαμε – Συνεχίζουμε» και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, τπυ Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση με θέμα την εκτίμηση του αγώνα για το κλείσιμο του καρκινογόνου ΧΥΤΑ Αιγείρας και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ολοκλήρωση της νίκης.
1. Η νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας, οφείλεται πρώτα και κύρια στη σθεναρή θέληση των κατοίκων της περιοχής, την ηρωική αντίστασή τους παρά και ενάντια στηνπρωτοφανή τρομοκρατική και συκοφαντική επίθεση από πλευράς της δημοτικής αρχής καιτων μηχανισμών εξουσίας. Ζήσαμε στο πετσί μας την αδιαφορία, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση τρομοκρατίας από τον Δήμο, την Περιφέρεια το υπουργείο. Μέσα από τον αγώνα μας όμως κατανοήσαμε πως η μαχητική διεκδίκηση του δίκιου μας, είναι ο κυριότερος παράγοντας για τη νικηφόρα έκβασή του.
2. Τέσσερα χρόνια μετά το ουσιαστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ, η ρύπανση έχει αισθητά
περιορισθεί αν και δεν έχει εξαλειφθεί τελείως. Τα έργα που η δικαστική απόφαση του
Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου έχει διατάξει να πραγματοποιηθούν, δεν έχουν
ολοκληρωθεί. Η συνέλευση ζητά να ληφθεί άμεσα απόφαση από τον αρμόδιο φορέα γιαοριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του χώρου.
3. Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης του ΧΑΔΑ (λαγκάδι) που αν και έχει
εκταμιευτεί το ποσόν, αν και έσπευσαν να πανηγυρίσουν οι αρμόδιοι, δεν έχει γίνει
απολύτως τίποτα.
4 . Η Συνέλευση εκτιμά ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο μας,
βρίσκεται και πάλι σε επικίνδυνο σημείο. Πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για την μεταφορά τους σε άλλους ΧΥΤΑ. Ο Δήμος μας δεν έχει ενταχθεί στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του νομού που αρχίζει να λειτουργεί. Η ανακύκλωση συνεχίζει να φυτοζωεί και ουσιαστικά έχει αφεθεί στο φιλότιμο των πολιτών.
5. Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης σχεδιασμού και κακοδιαχείρισης στο θέμα των
απορριμμάτων. ξεπετάγονται κάθε τόσο χωματερές που δέχονται ανεξέλεγκτα κάθε είδους απορρίμματα, όπως αυτή στην περιοχή της Αιγείρας. Ο χώρος πρέπει άμεσα να καθαριστεί να περιφραχτεί και να αξιοποιηθεί.
6. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την υγεία μας και το μέλλον του τόπου μας σε αυτή την εσχατιά του Δήμου Αιγιαλείας που η κεντρική διοίκηση όλο και συχνότεραδείχνει να λησμονεί την ύπαρξή της.

Η Συνέλευση των κατοίκων»

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: