Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Επιτυχημένα Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Επιτυχημένα Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Επιτυχημένα Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Περισσότεροι από 700 μαθητές Γ΄ Λυκείου, συμμετείχαν στις δράσεις της διημερίδας «Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού», που διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου. Μια καινοτόμος δράση, η μεγάλη συμμετοχή στην οποία, αλλά και τα πολλά θετικά σχόλια και οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, δημιουργούν, την επιθυμία και «υποχρέωση» στους διοργανωτές, για την επανάληψή της κάθε χρόνο, για τους μαθητές της Ηλείας.

Τα «Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» εντάχθηκαν στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που εστιάζουν στις σύγχρονες και διαγνωσμένες ανάγκες των μαθητών με κεντρικό άξονα τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, το οποίο για δυο ημέρες «πλημμύρισε» από μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Ηλείας, Ειδικών

Επαγγελματικών Σχολείων και ΔΙΕΚ, καθηγητές αλλά και γονείς. Μέσα από εργαστήρια πληροφόρησης, ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα στόματα ειδικών, πως θα επιλέξουν τις σπουδές που τους ταιριάζουν, ώστε στην πορεία της ζωής τους να γίνουν επιτυχημένοι, και κυρίως, ευτυχισμένοι. Μια από τις έξι δράσεις της διημερίδας φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Πύργου, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων, για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών τους.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: