Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»!

Έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»!

Μια ευχάριστη είδηση για τα επαγγέλματα που ζουν από τις οικοδομικές εργασίες είναι η αναγγελία της έναρξης του προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”.

Στις 18 Δεκεμβρίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με σημαντική …προίκα 57 εκατ. ευρώ! Συνολικά, στην ελληνική επικράτεια θα δοθεί το ποσό των 850 εκατ.

Το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναρτά σήμερα στην ιστοσελίδα του (www.ypeka.gr) τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στόχος είναι να δοθεί επαρκής χρόνος σε όλους τους εμπλεκόμενους, να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ακόμη, για να εξοικειωθούν με τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τα προηγούμενα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για  την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.

Το πρόγραμμα του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερα προγράμματα εξοικονόμησης από το επόμενο έτος και μετά. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν υπαχθούν στο τρέχον πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους επόμενους κύκλους μαζί με άλλους ενδιαφερομένους, με νέες αιτήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο οι πόροι που εκτιμάται ότι θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας έως και το 2023 θα ανέλθουν σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Και στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και κεφάλαια από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το iliakanea.gr πρόκειται να σας ενημερώνει τακτικά για το “Εξοικονομώ” ώστε να γνωρίζετε καλά εκείνα που κάποιοι θέλουν να σας κρύψουν. Τα πως και τα γιατί. Συνεχίστε να μας διαβάζετε και σας ευχαριστούμε για την εντυπωσιακή αύξηση στην επισκεψιμότητα των άρθρων και των ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: