Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Ενημέρωση,Πύργος,Ήλιδα,Πηνεία,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου προς τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με ΘΕΜΑ : «Ολοκλήρωση του δρόμου «Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία» »

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου προς τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με ΘΕΜΑ : «Ολοκλήρωση του δρόμου «Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία» »

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ : Τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ : «Ολοκλήρωση του δρόμου «Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία» »

Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου kalimera-arcadia (12/02/2020), πρόβλημα με την κατασκευή του οδικού άξονα Τρίπολης-Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο δρόμος αυτός ενώνει με τον καλύτερο τρόπο Ακρόπολη – Επίδαυρο – Αρχαία Ολυμπία και η πρόσβαση σε αυτά τα Ιερά Μνημεία του τόπου μας θα γίνεται γρήγορα και πάνω απ’ όλα ασφαλή.

Είναι μεγάλη ευκαιρία, για την περιοχή, η υλοποίηση του ως άνω έργου, και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς η Γορτυνία πρωτοστάτησε στις εξελίξεις στην διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία στην ολότητά του, καθώς πολλαπλά οφέλη, από την υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, θα αποκομίσουν και οι τριγύρω περιοχές;

2.Ποιες οι αιτίες που αναβάλλουν την ολοκλήρωση του ως άνω έργου;

3.Υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία θα διασφαλίσουν την επίτευξη του ως άνω έργου, σε εύλογο χρονικό διάστημα;

                               Ο Ερωτών Βουλευτής    

                          ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: