Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ετεροχρονισμένη ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο: Κερνάει... άνοδο η Coca Cola

Ετεροχρονισμένη ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο


Με μικρή χρονοκαθυστέρηση ακολουθεί τα χθεσινά σημαντικά κέρδη των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών και η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, σε μία συνεδρίαση που ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η αυξητική διάθεση που επιδεικνύει ο τζίρος.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση χρειάστηκαν 15 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, ενώ σήμερα συμπληρώθηκε σε 4 λεπτά και το πρώτο ημίωρο συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 5 εκατ., ενώ χθες ήταν μόλις στο 1,7 εκατ.

Από εκεί και πέρα και σήμερα το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντος δείχνει να εξαντλείται μέσα στα στενά όρια του FTSE25, ενώ ελάχιστες είναι οι πρωτοβουλίες των αγοραστών, που εκδηλώνονται σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Ξεκινώντας από τις βαρύδεικτες μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι με οριακές απώλειες κινούνται μόνο οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,23%) και ΜΠΕΛΑ (-0,13%), ενώ από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι ΑΛΦΑ (+4,30%), ΕΤΕ (+4,17%), ΠΕΙΡ (+3,67%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,19%), ΔΕΗ (+3,53%) και ΜΥΤΙΛ (+2,27%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν θετικά οι Άβαξ (+2,60%) και ΦΒΜΕΖΖ (+4,42%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας ως μέχρι στιγμής υψηλό τις 817,24 μονάδες (+1,38%), ενώ ο τζίρος, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, πλησιάζει τα 8,5 εκατ., από τα οποία το 0,2 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΒΜΕΖΖ).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα είναι ιδιαίτερα θετική ένδειξη το κλείσιμο του κλαδικού δείκτη των τραπεζών, υψηλότερα των 484 μονάδων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: